Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Opinie: Adevăratul motiv pentru care tinerii au ieșit la vot

© Sputnik / Mihai CarausNicolai Cheleș
Nicolai Cheleș - Sputnik Moldova
Abonare
La mai bine de o săptămână de la alegerile prezidențiale, subiectul prezenței masive la vot a cetățenilor moldoveni este la ordinea zilei. Și electoratul tinerilor (18-25 ani) a fost destul de activ.

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", președintele Consiliului Național al Tineretului, Nicolai Cheleș a menționat că prezența tinerilor la vot în acest an l-a surprins plăcut. Invitatul a menționat că de această dată tinerii au fost mai motivați ca niciodată. Iar motivul este simplu – își doresc să se reîntoarcă acasă.

"În ultimii ani mulți tineri au plecat peste hotare, iar faptul că s-au mobilizat și au venit la vot într-un număr atât de mare înseamnă că își doresc o schimbare și vor să revină acasă. Dacă lucrurile se vor îmbunătăți în Moldova, atunci cu siguranță mulți dintre ei vor reveni acasă", a subliniat Nicolai Cheleș.

Amintim că în primul tur al alegerilor prezidențiale doar 8% dintre tineri au ieșit la vot. Cu o săptămână înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, mai mulți tineri din diverse structuri de profil din țară, activiști civici și voluntari, au inițiat campania de informare "Plus un Tânăr votează" prin care tinerii au fost îndemnați să se implice mai activ în viața socială și politică a țării și să-și exercite dreptul la vot.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0