Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cu cine se va întâlni Maia Sandu imediat după inaugurare

© Sputnik / Mihai CarausМайя Санду
Майя Санду - Sputnik Moldova
Abonare
Maia Sandu a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat cu cine se va întâlni imediat după inaugurarea sa în funcția de președinte al țării.

CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. Maia Sandu a anunțat că imediat ce va prelua funcția de președinte al țării se va întâlni cu președintele României, Klaus Iohannis.

Пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Ce sfat i-a dat Maiei Sandu un deputat rus
”Vom organiza vizita oficială a președintelui român la Chișinău”, a declarat Maia Sandu.

Ea se va întâlni ulterior și cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

Președintele ales a vorbit despre prioritățile sale în timpul mandatului de șef de stat pe care urmează să-l preia în scurt timp.

Maia Sandu susține că va opta pentru o politică externă echilibrată și își dorește relații bune atât cu Vestul, cât și cu Estul.

”Am primit felicitări și mesaje de susținere din partea liderilor multor țări: cum ar fi Ucraina, România, Rusia, SUA, China și alte multe țări și organizații regionale și internaționale. Această deschidere ne oferă noi oportunități pe plan internațional. Vreau să avem o politică externă care să aducă beneficii concrete cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat Maia Sandu.

Amintim că în turul doi al alegerilor prezidențiale Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate, a obținut 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%. În municipiul Chișinău, Maia Sandu a înregistrat un scor de 59,70%, iar Igor Dodon de – 40,30%.

Moldovenii din străinătate au votat în proporție covârșitoare pentru Maia Sandu – aceasta a acumulat 92,86% din voturi. Turul doi al alegerilor prezidențiale din Moldova a avut loc pe 15 noiembrie. Prezența la vot, potrivit CEC, a fost de puțin peste 1,65 milioane de alegători, ceea ce constituie 52,78% din numărul cetățenilor cu drept de vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0