Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ion Ceban: Sunt surprins că trebuie să reevaluăm ofertele

© Sputnik / Mihai CarausPrimăria Chișinău
Primăria Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Primăriei Chișinău au reacționat la decizia Agenției de Soluționare a Contestațiilor, care a anulat contractul de achiziție pentru procurarea celor 100 de autobuze.

CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. Într-un comunicat de presă emis de Primăria Chișinău este menționat că grupul de lucru din cadrul municipalității, responsabil de evaluarea ofertelor concursului privind achiziționarea celor 100 de autobuze pentru Capitală, urmează să examineze hotărârea Agenției Naționale Pentru Soluționarea Contestațiilor, care a anulat contractul.

Autobuze noi - Sputnik Moldova
Societate
Va procura sau nu Primăria Chișinău cele 100 de autobuze noi?
Astfel, responsabilii primăriei vor reevalua în termen de 15 zile ofertele companiei ISUZU, desemnată câștigătoarea licitației, și a companiei BMC care a participat la concurs și care a contestat decizia luată în urma licitației.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că urmează să fie identificate cât mai curând soluțiile necesare, întrucât Chișinăul are nevoie stringentă de suplinirea unităților de transport public pentru liniile urbane și interurbane.

"Am aflat cu surprindere că suntem puși în situația să reevaluăm ofertele, în timp ce la nivel de municipalitate a fost respectată legislația în vigoare, iar procedurile privind desfășurarea licitației au fost transparente", a menționat edilul Capitalei.

Municipalitatea a lansat la finele lunii iulie concursul public privind achiziționarea a 100 de autobuze pentru îmbunătățirea serviciului municipal de transport pasageri.

Transport public  - Sputnik Moldova
Societate
Linii noi de transport pentru locuitorii din cartierul Telecentru: Detalii
Suma prevăzută pentru lotul de unități noi este de 270 milioane de lei. Depunerea ofertelor a avut loc în data de 10 septembrie, iar patru companii au depus dosarele. Este vorba despre: MAZ (Belarus), BMC (România), ISUZU (Turcia), OTOKAR (Turcia). Câștigătoare a fost anunțată firma ISUZU din Turcia. Agentul economic a oferit prețul de 132 de mii de euro pentru o unitate de transport, dar și un termen de  garanție de 5 ani pentru autobuze. 

Cu toate acestea, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor a anulat decizia Primăriei Chișinău prin care compania turcă ISUZU a fost aleasă drept câștigătoare. Asta după ce ceilalți participanți la licitație au contestat hotărârea cu privire la selectarea câștigătorului, motivând că procedura s-a desfășurat cu abateri. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0