Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dezvoltarea cooperării moldo-ruse: Întâlnirea lui Rudenko cu ambasadorul Moldovei

© Sputnik / Nataliya Seliverstova / Accesați arhiva multimediaЗдание Министерства иностранных дел РФ и Водовзводная башня Московского Кремля
Здание Министерства иностранных дел РФ и Водовзводная башня Московского Кремля - Sputnik Moldova
Abonare
A avut loc un schimb detaliat de opinii cu privire la problemele de actualitate ale relațiilor bilaterale, luându-se în considerare rezultatele recentelor alegeri prezidențiale din Moldova.

CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Vice-ministrul de externe al Federației Ruse, Andrei Rudenko, s-a întâlnit marți cu ambasadorul Moldovei la Moscova, Andrei Neguta.

Președintele Igor Dodon și vicepremierul rus Dmitri Kozak - Sputnik Moldova
Kozak, despre relațiile moldo-ruse: Rusia este gata să continue această colaborare
Părțile au discutat relațiile dintre cele două țări, luând în considerare rezultatele alegerilor prezidențiale din țară, au exprimat o dispoziție comună pentru dezvoltarea în continuare a cooperării constructive ruso-moldovenești, a declarat Ministerul rus de Externe.

După cum este menționat în comentariul Ministerului rus de Externe, a avut loc un schimb detaliat de opinii cu privire la aspectele de actualitate ale relațiilor bilaterale, luând în considerare rezultatele recentelor alegeri prezidențiale din Moldova.

"A fost exprimată dorința comună pentru continuarea dezvoltării interacțiunii constructive ruso-moldovenești în spiritul principiilor stabilite în Tratatul de Prietenie și Cooperare Ruso-Moldovenesc din 2001", precizează MAE-ul rus.

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale a avut loc în Moldova pe 15 noiembrie. Liderul partidului PAS, fostul prim-ministru al Republicii Moldova Maia Sandu, și președintele actual Igor Dodon au luptat pentru postul de șef de stat. Participarea la alegeri a fost de 52,78%. CEC a prezentat luni rezultatele preliminare ale alegerilor - după prelucrarea proceselor verbale din toate secțiile de votare, Maia Sandu a acumulat 57,75% din voturi, iar Dodon - 42,25%. Pentru prima dată, în Republica Moldova o femeie va deveni președinta țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0