Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Kozak, despre relațiile moldo-ruse: Rusia este gata să continue această colaborare

© Photo : Facebook / Dodon IgorPreședintele Igor Dodon și vicepremierul rus Dmitri Kozak
Președintele Igor Dodon și vicepremierul rus Dmitri Kozak - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful-adjunct al administrației prezidențiale din Rusia, Dmitri Kozak, a transmis un mesaj în cadrul Forumului moldo-rus pentru cooperare economică.

CHIȘINĂU, 1 oct - Sputnik. Astăzi își desfășoară lucrările Forumul moldo-rus pentru cooperare economică, în format de teleconferință. În cadrul forumului, șeful-adjunct al administrației prezidențiale, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, a declarat că Rusia este gata să continue colaborarea cu Republica Moldova.

”Astăzi lucrăm în regim special, ținând cont de situația din țară și ritmul de dezvoltare economic în diverse țări, care și între țările noastre este în scădere. Noi avem o tradiție destul de frumoasă în dezvoltarea relațiilor economice pe parcursul multor ani de zile, în care am găsit foarte multe căi eficiente de colaborare pentru a asigura stabilitatea economică. Federația Rusă este gata să continue această colaborare. Îi dorim prosperitate poporului frățesc din Republica Moldova”, a declarat Kozak.

 Молдавско-российский фестиваль День поля - Sputnik Moldova
În Moldova a fost inaugurat Festivalul moldo-rus "Ziua câmpului"
Totodată, reprezentantul special al președintelui rus a precizat că, la inițiativa președintelui Igor Dodon, Rusia va oferi sprijin fermierilol moldoveni, chiar în această săptămână.

”Vom susține zeci de mii de oameni care activează în sectorul agricol din Republica Moldova. Totodată, vom diversifica aceste relații și nu vom admite o înrăutățire a situației”, a precizat Kozak.

Reamintim că, recent, Președintele Rusiei Vladimir Putin a purtat discuții privind restabilirea relațiilor moldo-ruse cu omologul său moldovean Igor Dodon în cadrul unei conferințe video.

Totodată, reamintim că în cel mai apropiat timp urmează să aibă loc ședința Comisiei interguvernamental moldo-ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice, cu participarea șefului-adjunct al administrației prezidențiale, Dmitri Kozak. Din cauza epidemiei de coronavirus, aceasta va avea loc în regim on-line. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon, în cadrul unui nou episod ”Președintele răspunde”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0