Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

”Pentru Moldova”, despre participarea la coaliții parlamentare și alegeri anticipate

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента  - Sputnik Moldova
Abonare
Platforma parlamentară „Pentru Moldova” declară că nu va participa în niciun fel de coaliții în Legislativ și se detașează de luptele politice care riscă să adâncească și mai mult divizarea societății moldovenești.

CHUȘINĂU, 23 nov – Sputnik. Platforma parlamentară „Pentru Moldova” a venit cu o declarație prin care vrea să facă claritate în ceea ce ține de eventualitatea participării în coaliții parlamentare și măsura în care va contribui la asigurarea funcționalității Legislativului.

Astfel, membrii platformei spun că exclud participarea în orice fel de coaliții la această etapă, menționând că scopul pe care și-l propun este să asigure adoptarea legilor necesare societății.

”Nu intenționăm să inițiem relații pe bază de acorduri pe termen lung cu reprezentanții forțelor politice antagoniste. Excludem, la această etapă, participarea în coaliții parlamentare. Menținem linia de neutralitate politică. Ne detașăm de luptele politice, care riscă să adâncească și mai mult divizarea societății moldovenești”, este menționat în declarație.

De asemenea, în declarație este menționat că Platforma „Pentru Moldova” s-a constituit în jurul ideii privind necesitatea reluării activității Parlamentului, care nu a activat pe parcursul a două luni. Totodată, membrii Platformei consideră că actuala componență a Parlamentului nu trebuie menținută cu orice preț.

Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Politică
PDM nu mai face parte din majoritatea parlamentară

”Suntem pregătiți pentru alegeri parlamentare anticipate și credem că, într-o anumită măsură, acestea sunt chiar necesare”, afirmă parlamentarii.

În opinia lor, dacă activitatea Parlamentului va fi iarăși blocată, indiferent de motive, alegerile anticipate vor trebui organizate cât mai curând posibil.

”Alegerile anticipate, în ciuda tensiunilor pe care le creează o campanie electorală, vor face situația politică mai clară și înțeleasă, vor evita conflictele dintre ramurile puterii, care sunt evidente ținând cont de actuala componență a Legislativului”, consideră reprezentanții „Pentru Moldova”.

La ședința din 19 noiembrie a Parlamentului, deputatul Sergiu Sîrbu a spus că el, împreună cu parlamentarii Eleonora Graur, Grigore Repesciuc, Ruxanda Glavan, Corneliu Padnevici și Elena Bacalu, au părăsit grupul Pro Moldova și va continua să lucreze ca deputați neafiliați.

"Acești deputați, împreună cu colegii lor din partidul Șor, au format platforma parlamentară ”Pentru Moldova", a anunțat Sîrbu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0