Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sondaj: Iată ce cred românii despre Nicolae Ceaușescu

© AP Photo / Diether EndlicherNicolae Ceaușescu
Nicolae Ceaușescu - Sputnik Moldova
Abonare
Cel mai important președinte din istoria României este în continuare luat ca reper în sondajele analiștilor – un studiu recent relevă un procent surprinzător.

BUCUREȘTI, 23 nov – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Au trecut aproape 31 de ani de la moartea violentă a lui Nicolae Ceaușescu, au dispărut mulți dintre cei care au apucat întreaga sa perioadă, dar iată că fostul președinte al României continuă să fie un reper pentru cercetările sociologice.

Джимми Картер  - Sputnik Moldova
Ultimul mare prieten al lui Ceaușescu intervine în scandalul din SUA: o adevărată lecție!

Astfel, într-un studiu făcut de profesorul universitar Vasile Dîncu rezultă că modelul Nicolae Ceaușescu – PCR este cel mai apreciat de români, eventual sub o formă adaptată, dar pe model autoritar.

”Sunt încă peste 50% dintre oameni care cred că în România un singur partid şi un om hotărât ar face mai mult decât toate partidele la un loc care se luptă pentru democraţie”, a declarat Vasile Dâncu pentru DC News. 

Sociologul consideră că ”asta nu e o mare problemă, ţine de mentalitate şi de evoluţia mentalităţii”. Interesant ar fi însă de știut ce înțelege Dîncu prin ”evoluție”, mai ales că au trecut 31 de ani…

În privința intenției din vot, Nicolae Ceaușescu este în continuare favorit, conform datelor lui Dâncu.

”Nicolae Ceauşescu ar avea o intenţie de vot de 40 la sută!”, a spus Vasile Dîncu, completând, ”Cel puţin teoretic!”.

Repet, asta în condițiile în care o au dispărut mare parte din cei care au cunoscut, ca maturi, realizările impresionante din perioada 1970 -1985, perioada de maximă dezvoltare a României. Și, desigur, în absența fizică a respectivului candidat…

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0