Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decizie șoc! Așa nu s-au mai organizat matinee în grădinițe

© Pixabay / Regenwolke0Grădiniță
Grădiniță - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile municipale anunță că matineele sunt interzise în acest an din cauza pandemiei de coronavirus. Se vor face însă excepții în cazul unor instituții preșcolare care au început deja să se pregătească în aces sens, doar că nu vor fi admiși părinții.

CHIȘINĂU, 23 nov - Sputnik. Șefa Direcției Educație din cadrul primăriei Chișinău, Angela Cutasevici, a declarat în cadrul ședinței operative de dimineață că, din cauza pandemiei de COVID-19, în acest an matineele sunt interzise. 

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Chicu: Situația pandemică este complicată și se agravează
Totuși, instituțiile preșcolare care au început deja să se pregătească vor putea organiza matinee, doar că la ele nu vor putea asista și părinții. Cu alte cuvinte, vor fi organizate spectacole fără spectatori.

”Situația epidemică nu permite organizarea matineelor. Cu toate acestea, copiii învață poezii, pregătesc cântecele, așa este în curricula lor, dar forma de organizare a matineelor va fi discutată cu directorii, dar cu siguranță nu va fi cu prezența părinților”, a declarat Angela Cutasevici. 

În prezent doar 50 de grădinițe din municipiul Chișinău pot asigura prezența zilnică a copiilor în instituție.

Viceprimarul Angela Cutasevici a menționat că săptămâna trecută în instituțiile școlare primare și secundare din Capitală s-au înregistrat 67 de cazuri noi de COVID-19. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 97 941 de cazuri. În total, 79 556 persoane au fost tratate de COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0