Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chicu: Situația pandemică este complicată și se agravează

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu
Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a vorbit despre situația pandemică din țară după ședința de lucru cu președintele țării Igor Dodon și cu șeful Legislativului Zinaida Greceanîi.

CHIȘINĂU, 23 nov - Sputnik. Premierul Ion Chicu a declarat că situația pandemică din Republica Moldova este foarte este complicată și se agravează.

Lei  - Sputnik Moldova
Politică
2021 va începe cu majorări de salarii: Iată cine va beneficia
Prim-ministrul susține că astfel de situații se înregistrează aproape în toate țările, nu doar la noi. Astfel, Chicu a îndemnat persoanele care fac speculații pe acest subiect să se abțină. 

”Am văzut că reapar unele specimene care vin cu diferite aberații și speculații, recomand (...) să meargă în spitale și să întrebe colegii care este situația și poate le dau o mână de ajutor. Ei denigrează acum Republica Moldova, nu e vorba de Guvern, nu le face față. Mergeți în țările europene să vedeți care este situația”, a declarat Ion Chicu. 

În context, Ion Chicu a venit cu un apel către cetățeni.

”Să fim atenți, precauți, să avem grijă de sănătatea noastră! Purtați măștile, căci sănătatea dumneavoastră este în mâinile voastre. Noi vom susține medicii cu salarii și echipamente. Mai avem locuri în spitale, dar trebuie să ne unim eforturile, căci aici nu e politică”, a mai spus Ion Chicu. 

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 97 941 cazuri. În total, 79 556 persoane au fost tratate de COVID-19. 

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a adoptat vineri noi măsuri stricte pentru combaterea pandemiei.

Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise din municipiul Chișinău. Rămâne obligatorie și măsura care prevede acoperirea nasului și gurii în spațiile publice închise.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0