Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

G20 a adoptat declarația finală a summitului: Ce prevede

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в саммите "Группы двадцати"
Президент РФ В. Путин принял участие в саммите Группы двадцати - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii G20 s-au angajat să „conducă lumea către o epocă post-coronavirus puternică, durabilă și echilibrată”.

CHIȘINĂU, 22 nov — Sputnik. Liderii G20 au adoptat declarația finală a summitului.

„Ne menținem angajamentul de a sprijini toate țările în curs de dezvoltare și țările mai puțin dezvoltate, deoarece acestea se confruntă cu consecințele COVID-19 asupra sănătății, economiei și domeniului social, recunoscând provocările din Africa și statele mici insulare în curs de dezvoltare”, se menționează în document.

Țările G20 s-au angajat să promoveze distribuția echitabilă a vaccinurilor, medicamentelor și testelor pentru COVID-19 în întreaga lume, astfel încât țările mai sărace să nu fie marginalizate.

Президент РФ В. Путин принял участие в саммите Группы двадцати - Sputnik Moldova
Rusia
G20: Putin îndeamnă să se renunțe la protecționism și sancțiuni

În declarație se menționează de asemenea că participanții susțin moratoriul privind plata datoriilor de către cele mai sărace țări ale lumii până la sfârșitul lunii iunie 2021.

Liderii au remarcat că economia globală începe să se redreseze, dar procesul rămâne „neuniform, extrem de incert și supus unor riscuri crescute de recesiune”.

Țările s-au angajat să „utilizeze în continuare toate instrumentele de politică disponibile atât timp cât este necesar pentru a proteja viețile, locurile de muncă și veniturile” și au solicitat băncilor de dezvoltare să intensifice eforturile pentru a ajuta cele mai sărace țări să depășească criza. Ei au recunoscut provocările speciale cu care se confruntă țările africane și micile state insulare în curs de dezvoltare.

"Sprijinirea sistemului de comerț multilateral nu este mai puțin important acum decât a fost întotdeauna. Tindem să realizăm crearea unui mediu liber, echitabil, incluziv, nediscriminatoriu, transparent, previzibil, stabil și investițional, precum și să menținem frontierele deschise. Vom continua să lucrăm pentru a asigura condiții de concurență echitabile în vederea creării unui mediu de afaceri favorabil”, se menționează în document. 

Summitul de două zile s-a încheiat cu adoptarea Declarației de la Riyadh, după care Arabia Saudită a a predat Italiei președinția G-20.

Din 1999, G20 este o asociație informală a celor dezvoltate economic și în curs de dezvoltare țări. Aceasta include 19 state și Uniunea Europeană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0