Concursul de jurnalism ”Perspectiva”: Internauții aleg câștigătorii

© Sputnik / Miroslav RotariОфициальная церемония награждения победителей IV Национального конкурса молодых журналистов "Перспектива"
Официальная церемония награждения победителей IV Национального конкурса молодых журналистов Перспектива  - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Internațională de Știri și Radio Sputnik Moldova anunță că a rămas mai puțin de o săptămână până la încheierea votului online pentru cea mai bună lucrare în cadrul celei de-a cincea ediții a Concursului Național a tinerilor Jurnaliști "Perspectiva".

CHIȘINĂU, 23 nov - Sputnik. Au mai rămas doar câteva zile în care se poate vota pentru cele mai bune lucrări, în opinia publicului de pe Internet, în cadrul celei de-a cincea ediții a Concursului Național al Tinerilor Jurnaliști „Perspctiva”. Conform Regulamentului competiției organizate de Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik Moldova, se va putea vota până la ora 12.00 (fus orar GMT + 2) a zilei de 26 noiembrie 2020.

Orice utilizator de internet poate participa la votare, alegând lucrările care îi plac. Pentru a vota pentru o anumită lucrare, utilizatorul de Internet trebuie să facă clic pe butonul „Apreciază” (imaginea unui deget mare ridicat), care se află direct sub lucrarea postată pe site.

Подведение итогов конкурса Перспектива 2017 - Sputnik Moldova
Societate
Sputnik Moldova dă startul votării online în cadrul concursului "Perspectiva"

Anul acesta, 29 de cereri ale tinerilor jurnaliști din țară au fost depuse pentru participarea la concurs, la patru nominalizări - „Cea mai bună recenzie sau articol analitic”, „Cel mai bun interviu”, „Cea mai bună fotografie” și „Cel mai bun videoclip”. Tema principală a competiției din acest an este "75 de ani de la Marea victorie! Noi nu uităm! Noi ne mândrim!" Aceasta presupune reflectarea unor istorii reale ale veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei care sunt originari din Moldova, prezentarea informațiilor despre evenimentelor și locurile de glorie militară, despre complexele memoriale, precum și o percepție personală a importanței istorice a evenimentelor din acea vreme.

Câștigătorii concursului sunt apreciați în două etape. În cadrul primei etape, lucrările sunt selectate de un juriu competent din care fac parte cei mai buni experți media din țară. În etapa a doua, lucrările car au trecut de prima etapă sunt apreciate în cadrul votului pe site-ul Sputnik Moldova. Fondul de premiere al competiției din 2020 va fi de 1800, 1300 și 1000 de lei pentru primul, al doilea și al treilea loc, la fiecare nominalizare. De asemenea, este oferit un premiu special al juriului, în valoare de 1000 lei. Ceremonia de premiere a finaliștilor concursului va avea loc la Centrul de presă Sputnik Moldova, la sfârșitul anului 2020.

Competiția națională pentru tinerii jurnaliști ”Perspectiva” a fost înființată de Agenția de Presă și Radio Sputnik Moldova în anul 2015.

Scopul concursului este de a atrage atenția publicului asupra sarcinilor jurnalismului modern și de a-i sprijini pe tinerii autori în dorința lor de perfecționare profesională. Juriul este constituit din: șeful Sputnik Moldova, președintele juriului Marina Perekrestova; Conferenţiar universitar, Departamentul Radio și Televiziune al Universității de Stat din Moldova. Boris Parfentiev; Coordonatorul proiectului TV Teleradio-Moldova Ludmila Barbu; Rectorul Universității Slave din Republica Moldova Tatiana Mleciko; Producătorul NTV-Moldova Elena Levitskaya Pakhomova; Directorul Reprezentanței Naționale a MTRK MIR în Moldova, Stanislav Vîjga; directorul postului de televiziune RTR-Moldova, Evgeni Sergeev; redactorul-șef al ziarului „Komsomolskaya Pravda în Moldova” Serghei Ciurikov; directorul general adjunct al postului de radio "Poli Disc - Novoe Radio" Andrei Kovalenko; directorul general al grupului de companii DIXI Media Dan Lozovan; fotoreporterul Igor Vzorov.

Подведение итогов конкурса Перспектива 2017 - Sputnik Moldova
”Perspectiva 2020”: Sputnik continuă să recepționeze cererile jurnaliștilor moldoveni

Sputnik Moldova și-a început activitatea în țară în 2015. Agenția include un portal informațional în limbile moldovenească și rusă, post de radio și un centru de presă multimedia dotat cu echipament performant. Portalul de știri Sputnik Moldova se află pe primul loc printre mass-media pe internet din țară în privința numărului de vizitatori unici.

Sputnik Moldova este parte a Agenției Internaționale de Presă și Radio. 

Sputnik este una dintre cele mai mari instituții de presă internaționale care reunește site-uri multimedia de internet în 33 de limbi, emisie radio analogică și digitală în peste 90 de orașe din întreaga lume. Fluxurile de știri ale Sputnik oferă informații publicațiilor de top din întreaga lume, în permanență, în engleză, arabă, spaniolă, chineză și farsi. Audiența resurselor informaționale Sputnik este de peste 80 de milioane de vizitatori lunari, numărul total de abonați pe rețelele sociale ale Sputnik depășind 20 de milioane. Peste o mie de oameni de zeci de naționalități lucrează în 24 de centre editoriale din întreaga lume, de la Bișkek la Chișinău și de la Beijing la Montevideo. Sputnik face parte din grupul media Russia Today. Sediul central al Sputnik este situat la Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0