Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia critică SUA pentru părăsirea Acordului Open Skies

Abonare
În noaptea de 22 noiembrie, Statele Unite au finalizat procedura de retragere din Tratatul Open Skies (Cer Deschis). Iată care a fost reacția Ministerului rus de Externe.

CHIȘINĂU, 22 nov - Sputnik. Retragerea americanilor dintr-o serie de tratate, inclusiv din Tratatul ”Cer Deschis”, zguduie întregul sistem internațional și amenință securitatea mondială, a declarat pentru RIA Novosti Alexei Cepa, șef adjunct al comitetului pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat.

Heiko Maas - Sputnik Moldova
Berlinul a comentat decizia SUA de a se retrage din Acordul Cer Deschis

În noaptea de 22 noiembrie, Statele Unite au finalizat procedura de retragere din Tratatul ”Cer Deschis”. Ministerul rus de Externe a declarat că Moscova va căuta garanții ferme că statele care rămân în tratat își vor îndeplini obligațiile. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că retragerea SUA din Tratatul de Cer Deschis face tratatul neviabil.

”Cred că acest gest al americanilor de a se retrage dintr-o serie de tratate internaționale zguduie întregul sistem internațional și de securitatea globală. Trebuie doar să fim mai duri cu privire la anumite cerințe și să nu permitem țărilor europene să transmită Statelor Unite informațiile pe care le vor colecta în timp ce vor lucra deasupra teritoriul nostru. Deși înțeleg că acest lucru nu va fi atât de ușor", a spus Cepa.

Deputatul a menționat că această situație arată încă o dată cine luptă cu adevărat pentru libertate și pace pe pământ și cine este ghidat doar de propriile interese.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0