Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reduceri: Cum să nu cădeți în plasa comercianților

© Sputnik / Rodion ProcaNicolae Olărașu
Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova
Abonare
Start reducerilor și promoțiilor în centrele comerciale. Specialiștii vin cu unele recomandări și avertizări pentru consumatori în contextul acestei perioade.
Reduceri: Cum să nu cădeți în plasa comercianților

Mulți agenți economici oferă reduceri fabuloase doar pentru a-și vinde marfa. La prima vedere, această inițiativă este benefică pentru cumpărători, însă reprezentanții  Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei atenţionează: unele promoţii expuse pe vitrinele magazinelor pot fi eventuale "capcane" pentru consumători.

"Unii agenți economici încearcă să-și epuizeze stocul produselor care nu s-au vândut. Aceștia ademenesc consumatorii cu reduceri, dar de fapt, în unele cazuri, prețurile rămân același sau chiar pot fi mai mari decât au fost inițial", a declarat pentru Sputnik reprezentantul APCSP, Nicolae Olărașu.

Potrivit lui, situațiile neplăcute pot fi evitate, dacă consumatorul va solicita de la comerciant toată informația despre produsul care îl interesează, va fi precaut la prețurile indicate în cadrul ofertelor prin realizarea unui calcul privind raportul preţ-calitate și va solicita bonul de casă, ce va servi drept dovadă a achiziționării produsului, ulterior, în cazul unei eventuale reclamații. 

"Cumpărărtorii  trebuie să fie prudenți atunci când procură produse la reducere, să se informeze despre caracteristicile lor și să-i întrebe pe administratorii magazinelor care a fost prețul anterior, dacă acesta nu este afișat. De regulă, atât prețul anterior, cât și cel cu reducere trebuie să fie indicat în dreptul produsului", a precizat specialistul.

Nicolae Olărași a venit cu recomandarea către consumatori să analizeze calitatea produsului pentru a se convinge că acesta n-are niciun defect. Adesea coemrcianții oferă  reduceri anume la produsele ce au  unele defecte.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0