Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mesajul lui Ion Perju pentru agricultori, la sfârșit de toamnă - detalii

© Sputnik / Mihai Caraus Молдавско-российский фестиваль "День поля"
 Молдавско-российский фестиваль День поля - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a adresat astăzi un mesaj pentru toți reprezentanții comunității agricole din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. În Republica Moldova astăzi este marcată cea de-a 26-a aniversare a sărbătorii profesionale a agricultorului. Cu această ocazie, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju a adresat un mesaj întregii comunități agricole din țară. 

Ион Пержу - Sputnik Moldova
Perju: Ce cantitate de fructe va exporta Moldova pe piața din Rusia
Potrivit lui Perju, anul 2020 a rescris din temelie modul de elaborare și promovare a politicilor la nivel național.

Acesta fiind influențat negativ de doi factori, pandemia generată de noul tip de coronavirus, dar și seceta, care a avut impact fără precedent asupra economiei, aprofundând problemele pe segmentul agroalimentar.

Chiar și în aceste condiții, ministrul spune că Guvernul a reușit să contribuie la susținerea sectorului agricol din țara noastră.

”Măsurile și politicile echilibrate, pentru sprijinirea producătorilor agricoli, întreprinse de Guvern cu suportul statelor-partenere și a comunității donatorilor, au contribuit la stabilizarea situației existente, prin oferirea unui șir de facilități fiscale și subvenții”, scrie Ion Perju pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Agriculturii a reiterat importanța acestui domeniu pentru Republica Moldova, precizând că este mai mult decât o prioritate pe agenda guvernării și o verigă importantă a economiei naționale. Acesta a mulțumit tuturor pentru muncă, devotament, responsabilitate și efort zilnic depus la dezvoltarea economiei naționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0