Perju: Ce cantitate de fructe va exporta Moldova pe piața din Rusia

© Sputnik / Caraus MihaiИон Пержу
Ион Пержу - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a explicat în ce măsură seceta și recolta proastă din acest an vor afecta exporturile de fructe și legume din Moldova spre piețele din Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 2 oct - Sputnik. În pofida faptului că sectorul producției de fructe și legume a avut de suferit din cauza secetei, deși mai puțin decât restul agriculturii din țară, exportatorii moldoveni de fructe nu numai că nu vor reduce livrările către piața rusească în acest sezon, ci vor încerca chiar să le majoreze. Acest lucru l-a declarat ministrul Agriculturii, Ion Perju, într-un comentariu pentru studioul Sputnik Moldova.

"Anul trecut, recolta de mere în țară a constituit 223 de mii de tone, dintre care 98% au fost exportate în Rusia. Am observat, de asemenea, astfel de indicatori semnificativi pentru strugurii de masă, dar și alte culturi. Anul acesta volumele nu se vor reduce", a spus ministrul.

Pietoni - Sputnik Moldova
Societate
Numărul angajaților a scăzut în Moldova: Câți lucrează în agricultură și câți în servicii
Demnitarul le-a mulțumit partenerilor ruși pentru eforturile de a spori cooperarea și a menționat că la această etapă 303 gospodării agricole au posibilitatea de a livra fructele și legumele din Moldova pe piețele rusești. De asemenea, sunt în curs negocieri pentru extinderea exportului de produse vitivinicole moldovenești către marile orașe din Rusia. Astăzi, 26 de vinării din țară au o astfel de oportunitate.

În contextul pandemiei coronavirusului, ritmul dezvoltării economice în întreaga lume a scăzut semnificativ, a scăzut consumul și ocuparea forței de muncă. Una dintre cele mai eficiente modalități de a depăși criza și de a menține stabilitatea este dezvoltarea cooperării economice în spațiul post-sovietic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0