Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste bună pentru crescătorii de animale din Moldova – detalii

© Sputnik / Alexei Danichev / Accesați arhiva multimediaСтадо коз
Стадо коз - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Republicii Moldova a aprobat un Regulament care prevede acordarea plăților directe crescătorilor de animale.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Crescătorii autorizați de animale din Republica Moldova vor primi bani de la stat. Un regulament care prevede acordarea plăților directe per cap de animal a fost aprobat de Guvern. Prin aprobarea acestui Regulament, statul urmărește să crească numărul de exploatații zootehnice autorizate, ca urmare a înregistrării fermelor din rândurile deținătorilor casnici.

 Молдавско-российский фестиваль День поля - Sputnik Moldova
Mesajul lui Ion Perju pentru agricultori, la sfârșit de toamnă - detalii

La fel se dorește creșterea numărului de animale exploatate, ca urmare a stopării sacrificării animalelor și a interesului de a deține un număr mai mare de animale, dar și creșterea productivității medii a șeptelului de animale.

Aprobarea Regulamentului va duce și la creșterea volumelor de producție animalieră, asigurarea unităților de procesare cu materie primă de origine animalieră autohtonă.

Mai mult, documentul prevede că deținătorii de bovine de rasă specializată vor primi între 5000 – 7000 de lei per cap de animal. Pentru deținătorii de ovine de rasă specializată sau de caprine statul va oferi între 500-300 de lei per cap.  În cazul animalelor de rasă pură, valoarea plăților directe va crește cu 50%.

Depunerea dosarelor de solicitare a plăților directe per cap de animal, se va face în cadrul apelurilor anunțate de Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0