Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Raportul cu privire la rezultatul alegerilor nu a fost aprobat

© Photo : Miroslav RotariPrezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală s-a întrunit astăzi în ședință. Membrii CEC au examinat Raportul cu privire la rezultatele alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020.

CHIȘINĂU, 22 nov - Sputnik. Comisia Electorală Centrală s-a întrunit astăzi pentru a aproba Raportul cu privire la rezultatele alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie.

Pentru aprobarea Raportului au votat Dorin Cimil, Vladimir Șerban, Andrei Volintir și Vasile Gafton. Sergiu Gurduza și Veaceslav Agrigoroaie s-au abținut de la vot. Pentru a fi aprobat este nevoie de un număr de cinci membri, astfel Raportul nu a fost aprobat. Membrii Comisiei se vor întruni repetat mâine dimineață pentru examinare. 

Анна Иоанновна - Sputnik Moldova
O femeie în fruntea Moldovei, cu mult până la Maia Sandu

Potrivit lui Dorin Cimil, după aprobare, Raportul urmează a fi transmis Curții Constituționale pentru validarea alegerilor și validarea mandatului de președinte al Republicii Moldova pentru Maia Sandu. Curtea Constituțională are la dispoziție 10 zile pentru a decide asupra validării alegerilor și a mandatului de președinte. 

Amintim, după prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală anunță următoarele rezultate preliminare:

  • Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” – 57,75
  • Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%

În municipiul Chișinău, Maia Sandu a înregistrat un scor de 59,70%, iar Igor Dodon de – 40,30%. Moldovenii din străinătate au votat în proporție covârșitoare pentru Maia Sandu – aceasta a acumulat 92,86% din voturi. Turul doi al alegerilor prezidențiale din Moldova a avut loc pe 15 noiembrie. Prezența la vot, potrivit CEC, a fost de puțin peste 1,65 milioane de alegători, ceea ce constituie 52,78% din numărul cetățenilor cu drept de vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0