Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rolul școlilor în protejarea drepturilor copiilor

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Brânză
Sergiu Brânză - Sputnik Moldova
Abonare
Școala este acea instituție care trebuie să formeze deprinderea copiilor de a se respecta reciproc și de a-și cunoaște drepturile și obligațiile pe care le au. De această părere este directorul liceului din comuna Budești, Sergiu Brânză.
Rolul școlilor în protejarea drepturilor copiilor

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Sergiu Brânză a remarcat că școala are un rol foarte important în formarea personalității copiilor, iat lecțiile care unora li se par mai puțin utile precum educația civică ș.a. stau la baza creării celor mai importante valori sociale.

"Copiii trebuie să-și cunoască drepturile și obligațiile pe care le au, iar dacă se întâmplă unele situații trebuie luate măurile de rigoare. Aceste deprinderi trebuie formate din copilărie, pentru ca mai târziu aceștia să devină cetățeni responsabili", a spus directorul liceului.

În acest context, Sergiu Brânză a mențonat că instituția pe care o reprezintă organziează diverse activități de informare pentru elevi privind drepturile și responsabilitățile pe care le au. În fiecare an sunt organizate școli de vară la care participă elevi din diferite categorii de vârstă, voluntari și cadre didactice.

Amintim că în această săptămână, pe 20 noiembrie, a fost marcată Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, marcată din anul 1989, atunci când a fost semnată Convenția ONU. În Republica Moldova, Convenţia a fost ratificată la 12 decembrie 1990, intrând în vigoare din 25 februarie 1993.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0