Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis: Va fi sau nu împodobit Pomul de Crăciun din Capitală

© SputnikInaugurarea Târgului de Crăciun 2020
Inaugurarea Târgului de Crăciun 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Epopeea brazilor de Crăciun continuă și în acest an. Chiar dacă premierul Chicu spunea că nu va fi instalat în Capitală, primarul Ion Ceban consideră că, deși e pandemie, atmosfera sărbătorilor de iarnă trebuie să persiste în Capitală.

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. Târguri și iarmaroace de Crăciun nu vom avea, dar cu siguranță Pomul de Crăciun va fi împodobit și în acest an în centrul Capitalei. Precizarea a fost făcută de primarul Chișinăului, Ion Ceban într-o postare pe pagina sa te Facebook. Acesta este de părere că deși e pandemie, atmosfera sărbătorilor de iarnă trebuie să persiste în capitala Republicii Moldova.

Police de Londres - Sputnik Moldova
UK, restricții mai dure – fără Crăciun şi Anul Nou?

Astfel, primarul spune că tradițional, Pomul de Crăciun va fi amenajat, cel mai probabil în Parcul Catedralei în fața Arcului de Triumf, iar în scuar vor fi amplasate decorațiuni.

”Totodată, pretorii vor prezenta un concept de amenajare a tuturor parcurilor și scuarurilor din sectoare, ținând cont de situația pandemică, cu păstrarea tuturor normelor și rigorilor actuale, luând ca exemplu acțiunile altor țări în această perioadă. Acest lucru presupune instalarea unor brazi, decoruri minime și fără zone de comerț, pentru a evita aglomerațiile”, mai spune Ceban. 

De asemenea, primarul face apel către toată populația păstreze distanța și regulile de protecție atunci când va vizita aceste locații.

Amintim, zilele trecute premierul Ion Chicu anunța că în acest an nu vom avea tradiționalul brad dedicat sărbătorilor de iarnă și nici târgurile de Crăciun în Piața Marii Adunări Naționale. Acesta a precizat că pomul care era amplasat și împodobit în inima capitalei va fi înlocuit cu brazii deja existenți din preajma Arcului de Triumf.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0