Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

UK, restricții mai dure – fără Crăciun şi Anul Nou?

© AP PhotoPolice de Londres
Police de Londres - Sputnik Moldova
Abonare
Consilierii de la Grupul consultativ științific pentru situații de urgență (SAGE) al guvernului britanic l-au îndemnat pe premierul Boris Johnson să impună restricții mai dure, chiar un nou lockdown naţional în decembrie.

BUCUREŞTI, 29 oct – Sputnik, Doina Crainik. Al doilea val de infectări cu coronavirus este mai periculos decât primul şi se așteaptă ca perioada de vârf să dureze mai multe luni, potrivit SAGE, citat de Daily Mail. 

Coronavirus în Franța, Emmanuel Macron - Sputnik Moldova
Franța intră în Lockdown: Consecințe grave pentru UE

Astfel, consilierii științifici spun că întreaga Mare Britanie ar trebui forțată să intre în faza a treia a restricțiilor (cea mai severă), până la jumătatea lunii decembrie, ceea ce înseamnă că întâlnirile de Crăciun în familie şi între prieteni ar putea fi anulate complet.

„De data aceasta va fi mai rău, vor fi mai mulţi morți. Această previziune a fost prezentată prim-ministrului, care este acum supus unei mari presiuni pentru a solicita un nou lockdown”, a declarat o sursă pentru The Telegraph.

Crăciunul și Anul Nou, pe la vara viitoare - propunere>>>

Pe de altă parte, parlamentarii conservatori solicită premierului să stabilească o strategie de ieșire din „lockdown”.

De asemenea, ministrul britanic al Mediului, George Eustice, a subliniat, în această dimineață, că un lockdown național nu este „potrivit”, deoarece „nu are rost să blocăm acele zone ale țării unde incidența cazurilor este foarte scăzută”.

În acelaşi timp, o altă sursă guvernamentală a declarat pentru The Sun că cele mai recente cifre emise de SAGE sunt „cu totul sumbre”, iar potrivit unei estimări, numărul de persoane cu Covid-19 spitalizate ar putea urca până la 25.000 până la sfârșitul lunii noiembrie. Numărul acestora este în prezent puțin sub 10.000.

Ieri au fost raportate 367 de decese în Marea Britanie, fiind cel mai mare număr zilnic din luna mai, numărul total ajungând la 43.365.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0