Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Podul de pe strada Mihai Viteazul, pericol pentru mașini și pietoni

© Sputnik / Miroslav RotariPodul de pe strada Mihai Viteazul
Podul de pe strada Mihai Viteazul  - Sputnik Moldova
Abonare
O expertiză întocmită de municipalitate arată că starea tehnică a podului de pe strada Mihai Viteazul nu corespunde siguranței circulației rutiere și a pietonilor. În acest context, autoritățile anunță că acesta are nevoie urgent de reabilitare.

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. La solicitarea Direcției generale transport public și căi de comunicație, a fost realizată o expertiză a podului de pe strada Mihai Viteazul. Documentul arată că podul se află într-o stare tehnică proastă și necesită reparație urgentă.

Мост на улице Михая Витязула - Sputnik Moldova
Societate
Podul peste râul Bâc va fi renovat până la sfârșitul anului 2020
Prioritar ar fi vorba despre reabilitarea căii podului și a trotuarelor, montarea parapetului de siguranță, intervenții la suprastructură, aparatele de reazem, infrastructură, racordarea podului cu rampele de acces, amenajarea spațiului de sub pod, inclusiv prin asigurarea iluminării zonei. 

Potrivit expertizei, durata de exploatare a podului depășește 44 de ani, timp în care obiectivul a fost deteriorat și nu mai corespunde cerințelor de siguranță a circulației rutiere și a pietonilor. Concluziile experților arată că starea tehnică a podului este nesatisfăcătoare, iar elementele sunt într-o stare avansată de degradare. Mai mult, nici aspectul nu corespunde imaginii orașului. 

Podul de pe strada Mihai Viteazul a fost dat în folosință în anul 1974 și este destinat circulației rutiere, având șase benzi și trotuare pentru pietoni. Acesta are 311 metri lungime, 26 metri lățime, iar înălțimea lui variază - începe de la 5 metru și ajunge la 14 metri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0