Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Podul peste râul Bâc va fi renovat până la sfârșitul anului 2020

© Sputnik / Miroslav RotariМост на улице Михая Витязула
Мост на улице Михая Витязула - Sputnik Moldova
Abonare
Pe drumul național M1 au loc lucrări de reparație a podului peste râul Bâc. Iată la ce etapă sunt lucrările.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Lucrările de reabilitare a podului peste râul Bâc și pasajului peste calea ferată situat pe magistrala M1 se vor încheia până la sfârșitul acestui an. Despre aceasta informează Ministerul Economiei și Infrastructurii printr-un comunicat de presă.

Ремонт дороги - Sputnik Moldova
Societate
Republica Moldova s-a transformat în șantier: Câți kilometri de drum vor fi reparați

Podul peste râul Bâc are patru deschideri și o lungime de 80 de metri, iar cel peste calea ferată are trei deschideri cu o lungime de 60 de metri.

Lucrările de construcție au demarat în anul 2017, cu reamplasarea rețelelor din zona șantierului, cum ar fi apeduct, canalizare, rețelele de gaze, linia electrică și de telecomunicații.

„La prima etapă, proiectul prevede construcția a două poduri peste râul Bâc și calea ferată, cea de-a doua etapă presupune direcționarea circulației pe podurile noi, demolarea celor vechi, construcția altor două poduri noi și amenajarea intersecției denivelate la intersecția drumului M1 cu drumul de acces spre zona industrială „Pruncul”, este precizat în comunicat.

Ieri ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean, a întreprins o vizită pe șantier. Acesta a menționat că proiectul este unul strategic pentru infrastructura Republicii Moldova, deoarece asigură conexiunea cu România și Ucraina.

Valoarea primei etape a proiectului constituie 55,8 milioane de lei, iar termenul de finalizare este preconizat pentru luna decembrie 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0