Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

„Moldova Cyber Week 2020”: Surprizele ediției din acest an

© Sputnik / OsmatescoDinu Țurcanu
Dinu Țurcanu - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 25-27 noiembrie, la Chișinău va fi organizată conferința anuală dedicată securității cibernetice „Moldova Cyber Week 2020”. Detalii am aflat de la prorectorul UTM, Dinu Țurcanu.
Eveniment deosebit în Capitală: Ce pregătește UTM

În prezent, atacurile cibernetice reprezintă una dintre cele mai mari amenințări la adresa omenirii în contextul pandemiei COVID-19, susține prorectorul Universității Tehnice din Moldova, Dinu Țurcanu.

Spital - Sputnik Moldova
Societate
Încă o universitate a făcut donații pentru spitalele din Chișinău

Din acest motiv, securitatea cibernetică pe timp de pandemie va constitui subiectul principal al discuțiilor la „Moldova Cyber Week 2020”, cu genericul „Dezvoltarea unei infrastructuri puternice de securitate cibernetică în noile condiții de normalitate”. 

În premieră, evenimentul va fi organizat în format online. Acesta reprezintă o platformă de discuții pentru specialiști din țară și internaționali în domeniu pentru identificarea unor soluții inovatoare și eficiente care ar putea fi integrate în strategiile locale și globale.

"Vom avea un program cu mai multe subiecte de importanță majoră în domeniul securității cibernetice. Subiectele vor fi abordate de către profesioniștii de top, companiile lideri, care vor discuta despre provocările și soluțiile în acest domeniu, vor face schimb de idei, experiențe și colaborări de succes", a declarat pentru Sputnik Dinu Țurcanu.

De menționat că evenimentul se află la cea de-a VIII-a ediție. Printre participanți se numără cadre didactice din Moldova, studenții și masteranzii.

Evenimentul se desfășoară sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, fiind organizat de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) și Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) cu sprijinul Uniunii Internaționale pentru Comunicații și Consiliul Europei.

Despre programul detaliat al evenimentului, dar și cum poate fi urmărită conferința aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0