Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veți sta în carantină dacă reveniți din aceste țări - lista actualizată

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății a acrualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie carantina asupra persoanelor care sosesc în Republica Moldova din acestea.

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Potrivit deciziei Ministerului, din 23 noiembrie se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova care vin din 65 de state. Printre acestea se numără Ucraina, România, Federația Rusă, Italia, Franța, Grecia, Israel și altele.

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat la revenirea din care se impune regimul de autoizolare

© Photo : Министерство здравоохранения, труда и соцзащитыLista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova
Veți sta în carantină dacă reveniți din aceste țări - lista actualizată - Sputnik Moldova
Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova

Lista se actualizează o dată la 14 zile, în ziua de vineri, și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii următoare. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 100 de cazuri la 100.000 populație. 

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Societate
Amenzi mai mici pentru cei care încalcă măsurile anti-COVID
Fișa epidemiologică se îndeplinește obligatoriu de către persoanele care intră pe teritoriul Republicii Moldova la revenirea din statele incluse în zona roșie.

Astăzi, premierul Ion Chicu a anunțat că în perioada următoare am putea să ne confruntăm cu o situație gravă - nu vom mai avea locuri în spitale pentru pacienții infectați. În acest context, el a îndemnat cetățenii să respecte măsurile împotriva coronavirusului.

Bilanțul contaminărilor cu noul coronavirus a ajuns în țară la 93 961 de cazuri. Un nou record de cazuri zilnice s-a înregistrat miercuri, 18 noiembrie, când au fost confirmate 1 607 de cazuri de infectare. Până acum, 75 530 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar 2 091 de oameni au decedat din cauza complicațiilor provocate de virus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0