Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Emmanuel Macron i-a transmis o scrisoare Maiei Sandu

© REUTERS / CHRISTIAN HARTMANNEmmanuel Macron
Emmanuel Macron - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele francez i-a transmis o scrisoare de felicitare președintelui ales al Republicii Moldova, dorindu-i succes în noua funcție.

CHIȘINĂU, 20 nov – Sputnik. Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a transmis o scrisoare de felicitare Maiei Sandu, președintele ales al Republicii Moldova. Aceasta i-a fost prezentată destinatarei de către ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff.

Ambasada menționează într-un comunicat că Macron o felicită călduros în respectiva scrisoare pe Sandu și îi transmite cele mai sincere urări de succes ”în această noua și importantă misiune”.

„Aceste alegeri, a spus el, confortează democrația în Republica Moldova și în Europa”. Domnul Macron o asigură de sprijinul Franței și al partenerilor săi europeni în dezvoltarea prosperă, stabilă și democratică a Republicii Moldova, care se apropie de Uniunea Europeană. „Franța”, se mai spune în scrisoare, „va rămâne atentă la implementarea reformelor la care Moldova s-a angajat în cadrul acordului de asociere cu UE, în special cele referitoare la justiție și statul de drept. De asemenea, este indispensabil ca Moldova să intensifice lupta împotriva corupției și să finalizeze procedurile judiciare referitoare la frauda bancară masivă din trecut ”, este menționat în comunicat.

Roman Mihăeș - Sputnik Moldova
Expert: Ce semnifică felicitarea lui Putin adresată Maiei Sandu
De asemenea, președintele Republicii franceze și-a exprimat dorința ca relațiile moldo-franceze să se aprofundeze prin dialog politic permanent și prin intensificarea relațiilor economice, culturale și lingvistice

În cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial din 15 noiembrie, Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate a acumulat 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%.

După anunțarea rezultatelor oficiale preliminare de către CEC, Maia Sandu a fost felicitată de președintele României, Klaus Iohannis, liderul de la Kiev, Vladimir Zelenski, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kiril. Președintele belarus Aleksandr Lukașenko.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0