Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chicu: Vom avea dificultăți la internarea pacienților cu COVID

© Photo : Miroslav RotariIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Situația pandemică este destul de complicată în Republica Moldova, iar premierul Ion Chicu a anunțat că în perioada următoare am putea să ne confruntăm cu o situație gravă - nu vom mai avea locuri în spitale pentru pacienții infectați.

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Premierul Ion Chicu a început ziua cu o veste proastă pentru cetățeni. El a scris pe pagina sa de Facebook că situația pandemică pune în gardă toată lumea, iar Republica Moldova nu face excepție. 

Alexandru Slusari - Sputnik Moldova
Scenarii posibile în cazul demisiei Guvernului Chicu
”În pofida eforturilor OMS și a întregii comunități internaționale, pandemia capătă amploare pe plan global, dar și la noi. Numărul de cazuri crește, iar presiunea pe spitale și medici este una enormă. Actualmente, suntem pe locul 19 în Europa după numărul de cazuri raportat la 1 mln. populație și pe 13 la numărul de decese raportat la 1 mln. populație”, a anunțat Chicu. 

Premierul a mai spus că, deși acum mai sunt locuri în spitale și în secțiile de terapie intensivă, în câteva săptămâni sistemul medical va fi la limită și vom avea dificultăți mari la internarea bolnavilor cu COVID19.

”În condițiile în care nu ne dorim și nu putem veni cu măsuri de restricționare a activităților economice și a circulației libere a cetățenilor, arsenalul de instrumente ale statului pentru a stopa răspândirea acestui virus este destul de limitat. În această situație, rog, cetățenii Republicii Moldova să manifeste maximă atenție și responsabilitate față de propria sănătate, dar și a semenilor din jur. E greu de respirat cu mască, știu, dar utilizând acest mijloc de protecție avem o șansă în plus de a rămâne sănătoși, de a rămâne în viață”, a menționat premierul. 
© Photo : Facebook / Ion ChicuPostarea premierului Ion Chicu pe pagina sa de Facebook
Chicu: Vom avea dificultăți la internarea pacienților cu COVID - Sputnik Moldova
Postarea premierului Ion Chicu pe pagina sa de Facebook

Bilanțul contaminărilor cu noul coronavirus a ajuns în țară la 93 961 de cazuri. Un nou record de cazuri zilnice s-a înregistrat miercuri, 18 noiembrie când au fost 1 607 infectări noi confirmat. Până acum, 75 530 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar 2 091 de oameni au decedat din cauza complicațiilor provocate de virus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0