Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scenarii posibile în cazul demisiei Guvernului Chicu

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Slusari
Alexandru Slusari - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari consideră că unul din scenariile posibile după alegerile prezidențiale ar fi crearea unui Guvern de tranziție, proeuropean.
Scenarii posibile în cazul demisiei Guvernului Chicu

Deputatul PPDA Alexandru Slusari spune că, în cazul demisiei actualului Guvern, în locul acestuia ar putea să apară un Guvern de tranziție de factură proeuropeană. Acest Executiv, mai spune Slusari, nu va fi votat de o coaliție, în baza unui acord semnat între fracțiuni. 

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Expert: Când vom avea alegeri parlamentare anticipate și un nou guvern

„Dacă demisionează Guvernul Chicu mai departe putem să avem un Guvern tranzitoriu proeuropean, iar prerogativa desemnării premierului va aparține noului președinte. Desigur ar putea să existe o discuție cu partidele proeuropene fără participarea PSRM. Deci vorbim despre un Guvern tranzitoriu, care nu neapărat să fie constituit în baza unui acord al coaliției. Va fi un Guvern tranzitoriu pentru că în actualul Parlament calculele matematice ne arată că nu mai putem constitui o majoritate stabilă. Dacă nu facem un guvern tranzitoriu, proerupean, atunci mergem la anticipate”, a puncat Alexandru Slusari.

Amintim că președintele în exercițiu Igor Dodon a anunțat că organizarea unor alegeri parlamentare anticipate ar putea avea loc în anul 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0