Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce sfat prețios a luat Igor Dodon de la Vladimir Voronin

© Sputnik / Ruslan Shalapuda / Accesați arhiva multimediaVladimir Voronin
Vladimir Voronin - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a destăinuit în cadrul emisiunii ”Președintele Răspunde” ce sfat prețios a luat de la profesorul său de politică, Vladimir Voronin.

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat că în weekend planifică să meargă în Găgăuzia să se întâlnească cu cei care l-au votat în scrutinul prezidențial. În context, Dodon a povestit ce sfat a învățat de la profesorul său de politică, Vladimir Voronin. 

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Eu am dispus ca Sandu să aibă pază, deși legea nu prevede
”Domnul Voronin mă mai critică din când în când, dar mi-a spus un lucru foarte bun o dată, vreo 10-14 ani în urmă, înainte să ne despărțim: ”În ziua când s-au finalizat alegerile, a doua zi încep pregătirile pentru următoarele alegeri ”. Noi deja ne pregătim pentru următoarele alegeri, eu de luni am început, și sunt alături de cetățeni”, a menționat Igor Dodon. 

Partidul Comuniștilor a boicotat recentele alegeri prezidențiale, menționând că ele au fost anticonstituționale. 

După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală anunță următoarele rezultate preliminare: Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” a obținut 57,75%, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%.  În municipiul Chișinău, Maia Sandu a înregistrat un scor de 59,70%, iar Igor Dodon de – 40,30%. Moldovenii din străinătate au votat în proporție covârșitoare pentru Maia Sandu – aceasta a acumulat 92,86% din voturi. Turul doi al alegerilor prezidențiale din Moldova a avut loc pe 15 noiembrie. Prezența la vot, potrivit CEC, a fost de puțin peste 1,65 milioane de alegători, ceea ce constituie 52,78% din numărul cetățenilor cu drept de vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0