Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bolea: Alegeri parlamentare anticipate sunt nedorite

© Sputnik / Mihai CarausVasile Bolea
Vasile Bolea - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul socialist Vasile Bolea spune că la ora actuală în Parlament nu există o coaliție, iar alegeri parlamentare anticipate nu vor putea fi organizate în viitorul apropiat.
Bolea: Alegeri parlamentare anticipate sunt nedorite

Vasile Bolea a vorbit în cadrul unei emisiuni de la Raio Sputnik Moldova despre scenariile politice după prezidențiale. El a lăsat să se înțeleagă că într-o perioadă scurtă de timp alegeri parlamentare anticipate nu vor fi organizate, iar actualul Guvern va fi unul funcțional.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Expert: Când vom avea alegeri parlamentare anticipate și un nou guvern

„Să intrăm într-o criză politică de rând cu problemele pe care le avem de ordin economic, pandemia, seceta în agricultură, ar fi un lucru nechibzuit, care va avea consecințe nefaste pentru Moldova. Nu putem să organizăm alegeri anticipate fără să avem adoptate bugetele, politica fiscală și semnat Memorandumul cu FMI”, a mai spus Vasile Bolea.

Deputatul consideră că la ora actuală nu există circumstanțe privind dizolvarea Parlamentului, iar actualul Guvern, chiar fiind minoritar, își exercită pe deplin atribuțiile.

Președintele în exercițiu Igor Dodon a declarat că nu vede nicio formă de coaliție în Parlament până la sfârșitul acestui an, iar după Anul Nou PSRM va examina oportunitatea creării coalițiilor pe termen scurt și mediu.

El a menționat că PSRM va decide când și cum va fi dizolvat Parlamentul. Igor Dodon susține că alegerile parlamentare anticipate trebuie să aibă loc în luna octombrie-noiembrie 2021. Până atunci însă Guvernul va rămâne minoritar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0