Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moțiune simplă împotriva ministrului de Interne

© Sputnik / Miroslav RotariPavel Voicu
Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Abonare
Fracțiunile PAS și PPDA au înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne Pavel Voicu.

CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. O moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Pavel Voicu, a fost depusă de deputații Platformei DA. Moțiunea, prezentată de la tribuna centrală a Parlamentului de deputatul Dinu Plângău, a fost transmisă Biroului Permanent al Parlamentului și urmează să fie inclusă pe agenda ședinței de mâine.

Premierul Ion Chicu la ședința Colegiului lărgit al MECC - Sputnik Moldova
Politică
Guvernul s-a sesizat în cazul polițistului răpit în Transnistria

În moțiune, ministrului de Interne i se cere prezentarea unui raport de activitate a MAI, mai ales în ceea ce privește „acțiunile din zona de securitate” de pe Nistru, „asigurarea securității cetățenilor, acțiuni pentru ordinea publică”.

Între altele, Platforma DA îi reproșează ministrului Pavel Voicu gestionarea ineficientă a combaterii grupărilor infracționale și a situației vizând „grupurile paramilitare din regiunea transnistreană și asigurarea securității cetățenilor”.

Parlamentul s-a întrunit astăzi în ședință după o pauză de aproximativ două luni. Pe agendă sunt trecute peste 20 de proiecte de lege și hotărâri. Mai multe proiecte vizează sfera socială - fondurile de pensii facultative, modificări la legea cu privire la ocrotirea sănătății, la legea cu privire la supravegherea de stat a sănătății publice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0