Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Conturile unei companii IT din țară, din nou sub sechestru

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea de Apel Chișinău
Curtea de Apel Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Conturile uneia dintre cele mai importante companii IT din țară au fost puse din nou sub sechestru. Curtea de Apel Chișinău a anulat hotărârea primei instanțe, astfel peste 50 de milioane de lei se află iar sub sechestru. 

CHIȘINĂU 18 nov - Sputnik. O companie IT din țară este cercetată penal pentru spălare de bani. Astfel, în urma investigațiilor făcute de către ofițeri, care au început în octombrie 2019, instanța de judecată a pus sub sechestru bunurile companiei, mai exact 100% din capitalul statutar al întreprinderii și mijloace financiare deținute în conturi în suma de peste 50 milioane de lei. 

правосудие - Sputnik Moldova
Societate
Procuratura Anticorupție, cu recurs la Apel în dosarul ”furtul miliardului”

La scurt timp, administratorul companiei IT a cerut instanței să ridice sechestru, pentru ca activitatea întreprinderii să poată fi deblocată. Potrivit unui comunicat de presă a Procuraturii Generale, compania trebuia să finalizeze o tranzacție de vânzare-cumpărare a acțiunilor de către un investitor austriac, ce a început înainte punerii sub sechestru a bunurilor.

Astfel, judecata a scos de sub sechestru conturile, iar procurorii anticorupție au centestat hotărârea. Curtea de Apel a decis să pună din nou sub sechestru bunurile de peste 50 de milioane de lei. 

Potrivit procuraturii, sechestru a fost pus pentru o eventuală confiscare a bunurilor obținute în urma splării de bani. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0