Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Plata compensației pentru COVID: Cum se va proceda în 2021

Abonare
În ședința de astăzi a Parlamentului au fost prezentate date cu privire la plata compensației de 16 mii de lei anul acesta. Va fi plătită despăgubirea și în 2021? Depinde de legea Bugetului pe anul viitor.  

CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Angajații din domeniul sănătății vor putea primi despăgubiri în valoare de 16 mii de lei, în cazul în care se contaminează cu COVID-19, până la sfârșitul anului 2020. Proiectul de lege ce prevede acest lucru a fost adoptat de Parlament în ședința plenară de joi, 19 noiembrie. 

Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Politică
PDM nu mai face parte din majoritatea parlamentară

Proiectul prevede, de asemenea, scutirea angajatorilor de plata impozitului pe venit la testarea angajaților în scopul depistării virusului SARS-CoV-2.

Parlamentul a acceptat o propunere a Guvernului și a modificat sursa din care se face plata compensației pentru lucrătorii din domeniul sănătății. Dacă anterior fondurile în acest scop erau alocate din fondul de intervenție, acum banii vor fi plătiți din Fondul de rezervă al Guvernului.

Potrivit reprezentantului Ministerului Sănătății, Dorel Noroc, 5.258 de persoane au primit deja despăgubiri în valoare de 16.000 de lei anul acesta, în acest scop fiind alocate 84 de milioane de lei. Actualmente mai sunt depuse 1.652 de cereri pentru această compensație, urmând să fie achitate încă 26 de milioane de lei.

Potrivit oficialului, plata unor astfel de despăgubiri în 2021 va fi posibilă dacă fondurile vor fi prevăzute în legea Bugetului de stat pentru anul viitor.

Menționăm că tocmai 1.607 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate ieri – număr record. Un număr îngrijorător de lucrători medicali se află printre persoanele contaminate și depistate pozitiv ieri - 106.

Bilanțul infectărilor cu COVID-19 a ajuns la 92.519 cazuri în Republica Moldova.

La ora actuală, în Republica Moldova sunt înregistrate 16.218 de cazuri active de COVID-19.

Situația epidemică rămâne a fi mai complicată în jurul Chișinăului, în regiunea de nord, în regiunea transnistreană.

În ultimele câteva zile, rata incidenței COVID-19 în Republica Moldova este foarte înaltă - de 365 de cazuri la fiecare 100 de mii de locuitori. 

Numărul deceselor provocate de virus a ajuns aseară la 2.072 de cazuri. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0