Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sandu s-a întâlnit cu ambasadorii SUA și UE: Ce promisiuni le-a făcut

© Inquam Photos / Octav GaneaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele ales Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, și cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan.

CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. Președintele ales Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko. Sandu i-a mulțumit lui Michalko pentru sprijinul acordat de Uniunea Europeană țării noastre și a promis că va depune eforturi ca Republica Moldova să obțină cât mai multe resurse pentru dezvoltarea statului. 

Презентация предвыборной платформы кандидата от PAS на пост президента Майи Санду - Sputnik Moldova
Politică
Cine va fi noul președinte al PAS, după Maia Sandu
”Vrem să construim Europa acasă – instituții europene, școli europene, drumuri europene, spitale europene, salarii europene. Vom reuși prin multă muncă și cu sprijinul prietenilor noștri europeni”, a declarat Maia Sandu. 

Totodată, președintele ales a menționat că Republica Moldova va avea o nouă politică externă.

”Vom duce o politică externă deschisă, pozitivă și benefică pentru țară. S-a terminat cu selfie-uri pe coridoare. S-a terminat cu izolarea. S-a terminat cu politica externă dusă în beneficiul unui partid și al unei persoane. Începem o politică externă care aduce beneficii cetățenilor moldoveni”, a mai spus Sandu. 

Tot miercuri, Maia Sandu a avut o întrevedere și cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan. Președintele ales i-a mulțumit lui Hogan pentru susținerea acordată de-a lungul timpului țării noastre. Sandu a precizat că Moldova se confruntă cu multe probleme în prezent, dar speră că prin colaborarea cu SUA, statul va depăși mai ușor impedimentele. 
”Vom trece cu bine peste această perioadă grea și vom reuși să ajutăm antreprenorii, agricultorii și familiile nevoiașe, să creștem capacitatea spitalelor și să susținem medicii, inclusiv prin cooperarea cu SUA”, a menționat Maia Sandu.

După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală a anunțat următoarele rezultate: Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate a acumulat 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%. 

Moldovenii din străinătate au votat în proporție covârșitoare pentru Maia Sandu – aceasta a acumulat 92,86% din voturi. Turul doi al alegerilor prezidențiale din Moldova a avut loc pe 15 noiembrie. Prezența la vot, potrivit CEC, a fost de puțin peste 1,65 milioane de alegători, ceea ce constituie 52,78% din numărul cetățenilor cu drept de vot. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0