Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sandu la întâlnirea cu Ioniță: Vom învăța din experiența României

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Accesați arhiva multimediaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele ales Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu mai mulți oficiali străini. Cu puțin timp în urmă, Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. În cadrul întrevederii, Maia Sandu i-a mulțumit ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, pentru susținere și ajutorul oferit de România țării noastre. 

 

Președintele ales le-a transmis mulțumiri pentru felicitări președintelui României, Klaus Iohannis, și prim-ministrului din țara vecină, Ludovic Orban.

Олег Васнецов и Майя Санду - Sputnik Moldova
Politică
Sandu, la întrevederea cu Vasnețov: Să dezvoltăm relații bune cu Rusia

”România a fost mereu un prieten bun pentru cetățenii noștri, mai ales în perioade complicate. Suntem foarte recunoscători pentru susținerea acordată de România, inclusiv în pandemie. Le mulțumesc încă o dată, personal, dar și în numele cetățenilor din Republica Moldova, medicilor și asistenților români, care ne-au sărit în ajutor atunci când pandemia începea să se declanșeze și la noi în țară”, a declarat Maia Sandu.

Președintele ales Maia Sandu a accentuat că Republica Moldova intră într-o nouă etapă a politicii externe.

”Îmi doresc foarte mult să reluăm cât mai curând proiectele demarate de echipa noastră la Guvern în parteneriat cu Guvernul României, și anume proiectele de infrastructură, inclusiv în domeniul energetic. De asemenea, avem nevoie de sprijin suplimentar pentru a depăși pandemia. Sunt sigură că vom reuși aceste lucruri, mai ales învățând din experiența României și cu sprijinul partenerilor români”, a menționat Maia Sandu.

Tot astăzi, președintele ales Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Oleg Vanețov, cu șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, și cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan. Sandu le-a mulțumit lui Michalko și Hogan pentru sprijinul acordat de Uniunea Europeană și SUA țării noastre și le-a promis că va depune eforturi ca Republica Moldova să obțină cât mai multe resurse pentru dezvoltarea statului. Totodată, președintele ales a menționat că țara noastră va avea o nouă politică externă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0