Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu, la întrevederea cu Vasnețov: Să dezvoltăm relații bune cu Rusia

© Photo : Facebook / Partidul Acțiune și SolidaritateОлег Васнецов и Майя Санду
Олег Васнецов и Майя Санду - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele ales Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, anunță pagina oficială pe Facebook a Partidului Acțiune și Solidaritate.

CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. În cadrul întrevederii, Maia Sandu i-a mulțumit pentru felicitările aduse anterior de președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Sandu s-a întâlnit cu ambasadorii SUA și UE: Ce promisiuni le-a făcut

Totodată ea a discutat cu Oleg Vasnețov despre agenda de cooperare bilaterală între Republica Moldova și Federația Rusă: „În calitate de prim-ministru, mi-am dorit și am început o relație bazată pe respect reciproc și pragmatism, care să fie în beneficiul cetățenilor noștri. Îmi doresc să putem relua agenda de cooperare în baza acestor principii”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu a accentuat că misiunea ei în calitate de președinte este să unifice societatea și să construiască un stat funcțional care lucrează pentru cetățeni.

Președintele ales Maia Sandu a menționat că interesul cetățenilor moldoveni va sta la baza politicii externe: „Este misiunea mea să scot țara din izolare internațională și să dezvoltăm relații bune cu Federația Rusă, care să permită rezolvarea unor probleme importante pentru cetățeni. Am convenit să începem să lucrăm imediat pentru a prelungi scutirea de taxa vamală la exportul unei serii de produse moldovenești, care expiră la sfârșitul acestui an”.

Maia Sandu a precizat că va duce o politică externă activă pe toate planurile, care va avea la bază interesul național.

„Voi depune eforturi maxime pentru a avea o relație pozitivă, pragmatică și previzibilă cu Federația Rusă. Sper să putem avea o cooperare bună de acum înainte”, a declarat președintele ales la întrevederea cu ambasadorul Federației Ruse în republica Moldova.

Amintim că tot astăzi Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul SUA în Republica Moldova Dereck Hogan, cu ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, și cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală a anunțat următoarele rezultate: Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate a acumulat 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%.

Moldovenii din străinătate au votat în proporție covârșitoare pentru Maia Sandu – aceasta a acumulat 92,86% din voturi. Turul doi al alegerilor prezidențiale din Moldova a avut loc pe 15 noiembrie. Prezența la vot, potrivit CEC, a fost de puțin peste 1,65 milioane de alegători, ceea ce constituie 52,78% din numărul cetățenilor cu drept de vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0