Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a discutat viceprim-ministrul pentru Reintegrare cu șeful Misiunuu OSCE

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaВице-премьер Молдовы по реинтеграции Ольга Чеботарь и глава Миссии ОБСЕ в Молдове Клаус Нойкирх
Вице-премьер Молдовы по реинтеграции Ольга Чеботарь и глава Миссии ОБСЕ в Молдове Клаус Нойкирх - Sputnik Moldova
Abonare
Prioritățile în dosarul transnistrean pe parcursul Președinției suedeze a OSCE în anul 2021 a fost subiectul unei întrevederi dintre viceprim-ministrul pentru Reintegrare și șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 18 nov – Sputnik.  Discuțiile pe marginea unei serii de aspecte ce țin de tematica transnistreană au fost continuate de viceprim-ministra pentru Reintegrare, Olga Cebotari, la o întrevedere de astăzi cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch.

Ольга Чеботарь, вице-министр по реинтеграции - Sputnik Moldova
Politică
Cine este Olga Cebotari, noul viceprim-ministru pentru Reintegrare

Discuțiile s-au axat pe reuniunea Consiliului ministerial al OSCE, programată pentru 3 și 4 decembrie în orașul Tirana, Albania, precum și pe „necesitatea desfășurării unor consultări productive în vederea definitivării Declarației Consiliului Ministerial al OSCE cu privire la procesul de negocieri în formatul „5+2” privind reglementarea transnistreană, ce urmează a fi aprobată la cea de-a 27-a reuniune a Consiliului”, potrivit unui comunicat de presă oficial.

Părțile au făcut un schimb de opinii referitor la prioritățile în dosarul transnistrean pe parcursul Președinției suedeze a OSCE în anul 2021, a informat Biroul pentru Reintegrare.

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaȘeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch
Ce a discutat viceprim-ministrul pentru Reintegrare cu  șeful Misiunuu OSCE - Sputnik Moldova
Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch

Prioritățile președinției OSCE în 2021 urmează să fie axate inclusiv pe crearea premiselor necesare pentru organizarea unei noi runde în formatul de negocieri „5+2”, implementarea așa-numitului pachet Berlin Plus și identificarea unor soluții durabile la cele mai actuale probleme ce afectează locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0