Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este Olga Cebotari, noul viceprim-ministru pentru Reintegrare

© Photo : Facebook / Ольга ЧеботарьОльга Чеботарь, вице-министр по реинтеграции
Ольга Чеботарь, вице-министр по реинтеграции - Sputnik Moldova
Abonare
Olga Cebotari este noul viceprim-ministru pentru Reintegrare în locul Cristinei Lesnic. Ea a fost învestită în funcție în această după-amiază, împreună cu alți patru miniștri, după ce Ion Chicu a propus revocarea miniștrilor PDM.

CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. Olga Cebotari a fost reprezentantă a Guvernului Republicii Moldova în Comitetul Executiv CSI. Totodată, ea este director general al Organizaţiei Obşteşti „Centrul de susţinere a tineretului din Moldova” din oraşul Moscova, Federaţia Rusă. 

Componența actualizată a Guvernului Chicu - Sputnik Moldova
Noi miniștri în componența Guvernului Chicu

Cebotari mai face parte din Comisia pentru susţinerea diasporei din cadrul Consiliului Societății Civile al Președinției. Olga Cebotari și-a făcut studiile la Facultatea de Relații Internaționale și Procese Politice, din cadrul Academiei Diplomatice a MAE al Federaţiei Ruse. 

Tot astăzi au fost învestiți patru noi miniștri, care i-au înlocuit pe reprezentanții Partidului Democrat în Guvernul Chicu. 

Este vorba despre Anatol Usatîi, care a devenit șef al Ministerului Economiei și Infrastructurii, înlocuindu-l pe Sergiu Răilean. De altfel, Usatîi a ocupat această funcție înainte de precedenta remaniere guvernamentală, când în Cabinetul Chicu au venit reprezentanții PDM.

Aurel Ciocoi este noul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene și l-a înlocuit pe Oleg Țulea, care a renunțat la fotoliul de ministru în favoarea funcției de ambasador în Ungaria. Ciocoi a fost, de altfel, tot ministru de Externe, înainte ca această funcție să fie ocupată de Oleg Țulea.

Iar Victor Gaiciuc este noul ministru al Apărării - funcție pe care a deținut-o și înainte ca acest post să-l ocupe Alexandru Pînzari.

Lilia Pogolşa este ministru al Educației, Culturii și Cercetării, în locul lui Igor Șarov. Pogolșa a fost anterior viceministru al Educației.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0