Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pușcărie pentru vandalism și profanare - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariАрмянское кладбище
Армянское кладбище - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia juridică, numiri și imunități va propune plenului Parlamentului aprobarea unui proiect de modificare a Codului Penal și Codului Contravențional ce se referă la actele de vandalism și profanare.

CHIȘINĂU, 18 nov – Sputnik. Sancțiunile pentru profanare a mormintelor vor fi înăsprite. Mai mult, făptașii ar putea să stea și după gratii pentru comiterea acestei infracțiuni. Un proiect de modificarea a Codului Penal și Codului Contravențional, care se referă la actele de vandalism și profanare, va fi propus plenului Parlamentului de Comisia Juridică, Numiri și Imunități. 

В Комрате хулиганы осквернили мемориал ВОВ - Sputnik Moldova
Societate
Vandalism la Comrat: Persoane necunoscute au profanat Memorialul Gloriei Militare

Astăzi, membrii Comisiei au avizat pozitiv un proiecte de lege ce prevede majorarea sancțiunilor pentru acțiuni de intoleranță religioasă. Potrivit proiectului, profanarea mormintelor va fi sancționată cu amenzi de până la 47 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 de ore la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Proiectul mai prevede și amendarea Codului Contravențional, ca acesta să prevadă pedepse pentru acțiunile de profanare a mormintelor de gravitate mai mică. Sancțiunea contravențională va fi de până la 1 800 de lei. Proiectul de lege urmează să fie analizat și supus dezbaterii în ședința Parlamentului.

Amintim, premierul Republicii Moldova a cerut Ministerului Justiției să fie elaborate modificări în legislație care prevăd înăsprirea pedepselor pentru cei care comit astfel de infracțiun după actele de vandalism care au avut loc recent în Cimitirul Evreiesc din Chișinău. Cimitirul evreiesc este unul din cele mai vechi cimitire din Chișinău. Este un monument istoric și de artă de categorie națională, amplasat pe strada Milano, în sectorul Buiucani. Este deschis din anul 1887. Cimitirul ar avea între 24 mii și 40 de mii de morminte.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0