Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noul ministru al reintegrării s-a întâlnit cu ambasadorii Rusiei și Ucrainei

© Photo : Guvernul Republicii Moldovaвице-премьер Молдовы по реинтеграции Ольга Чеботарь и посол России в Молдове Олег Васнецов
вице-премьер Молдовы по реинтеграции Ольга Чеботарь и посол России в Молдове Олег Васнецов - Sputnik Moldova
Abonare
Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut o întrevedere de curtoazie cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov - iată ce au discutat.

CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut o întrevedere de curtoazie cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov. Oficialii au discutat aspecte ce țin de procesul de reglementare transnistreană și prioritățile pentru viitorul apropiat.

Vasnețov a felicitat-o pe Cebotari pentru preluarea funcției și i-a urat succes în această activitate importantă, exprimând deschidere pentru dezvoltarea unei cooperări constructive.

Вице-премьер Молдовы по реинтеграции Ольга Чеботарь и глава Миссии ОБСЕ в Молдове Клаус Нойкирх - Sputnik Moldova
Politică
Ce a discutat viceprim-ministrul pentru Reintegrare cu șeful Misiunuu OSCE

Oficialii au căzut de acord că menținerea unui dialog productiv și dinamic și concentrarea pe identificarea unor soluții viabile la problemele existente, în interesul populației de pe ambele maluri ale Nistrului, sunt în măsură să stimuleze și procesul de reglementare transnistreană.

Olga Cebotari a avut astăzi o întâlnire de curtoazie și cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucraineni în Republica Moldova, Marko Shevchenko.  Au fost puse în discuție prioritățile pentru viitorul apropiat în domeniul de reintegrare a țării și a dosarului transnistrean.

Ambasadorul a subliniat întreaga deschidere pentru colaborare în viitor și a dat asigurări că poziția Ucrainei, ca mediator în procesul de reglementare transnistreană, rămâne neschimbată și ”susține o soluție care ar confirma statalitatea Republicii Moldova, integritatea teritorială și securitatea țării”.
Viceprim-ministra Olga Cebotari și-a exprimat la rândul său întreaga deschidere pentru cooperare ce poate fi atinsă doar prin dialog.

Amintim că Olga Cebotari este noul viceprim-ministru pentru Reintegrare în locul Cristinei Lesnic. Ea a fost învestită în funcție pe 11 noiembrie, împreună cu alți patru miniștri, după ce Ion Chicu a propus revocarea miniștrilor PDM.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0