Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Toți șoferii trebuie să știe asta! Iată ce se schimbă în câteva zile

© Sputnik / Miroslav RotariȘofer la volan
Șofer la volan - Sputnik Moldova
Abonare
Începând cu acest sfârșit de săptămână, conducătorii auto nu vor mai putea circula la fel ca până acum.

CHIȘINĂU, 16 nov – Sputnik. Înghețuri de cel puțin -5 grade Celsius sunt prognozate pentru acest final de săptămână. Totodată, pe alocuri vor cădea precipitați, iar acest lucru va duce la formarea poleiului. Mai mult, meteorologii prognozează ceață și pe timp de noapte, dar și în perioada zilei.

Strada Albișoara va fi mai iluminată - Sputnik Moldova
Societate
Atenție șoferi: Trafic sistat pe încă o stradă din Chișinău

Începând cu 19 noiembrie, pe timp de noapte temperatura aerului va scădea până la -2 grade, iar de sâmbătă se vor înregistra și -5 grade Celsius.

Așadar, șoferii care încă nu au reușit să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă ar trebui să se grăbească. În Regulamentul Circulației Rutiere (RCR) nu este stipulată o perioadă anumită în care vehiculul trebuie să fie echipat cu anvelope de iarnă, dar se menționează că mașinile trebuie să fie echipate cu astfel de roți atunci când pe carosabil este zăpadă, gheață sau polei.

Astfel, în condiții meteo nefavorabile, conducătorii auto care nu-și vor echipa automobilele cu anvelope de iarnă riscă să fie penalizați. Amenda constituie 18-30 unități convenționale (900-1,500 lei) pentru persoanele fizice și 90-120 unități convenționale (4,500-6,000 lei) pentru persoanele juridice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0