Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PAS nu acceptă consultări cu Igor Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон провел экскурсию по недавно открытому после реставрации зданию администрации главы государства
Президент Молдовы Игорь Додон провел экскурсию по недавно открытому после реставрации зданию администрации главы государства - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Acțiune și Solidaritate anunță că nu va da curs invitației președintelui în exercițiu Igor Dodon de a participa la consultări.

CHIȘINĂU, 17 nov - Sputnik. Partidul Acțiune și Solidaritate nu va merge la consultări cu președintele în exercițiu Igor Dodon, anunță președintele fracțiunii PAS din Parlament, Igor Grosu. Acesta spune că astfel de dialog poate exista când se discută candidatura unui nou premier sau când sunt întrunite condiţiile pentru dizolvarea Parlamentului.

Президент Молдовы Игорь Додон провел экскурсию по недавно открытому после реставрации зданию администрации главы государства - Sputnik Moldova
PPDA nu merge la consultările cu Igor Dodon - Declarație

„Ceea ce trebuie să facă Igor Dodon în timpul care a mai rămas e să asigure un transfer civilizat către noul președinte a puterii, să păstreze calmul, să nu destabilizeze situaţia şi să lase instituţiile statului în pace", a declarat Igor Grosu.

De precizat este că în această dimineață și fracțiunea parlamentară a Platformei Demnitate și Adevăr a anunțat că nu va merge la consultări cu președintele în exercițiu Igor Dodon.

Amintim că ieri președintele în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat că va iniția discuții cu fracțiunea PAS, dar și cu alte fracțiuni și grupuri parlamentare, pentru a stabili ce proiecte de lege trebuie votate în timpul apropiat. Tot ieri, Dodon s-a întâlnit cu fracțiunea PSRM.

Mandatul de președinte al lui Igor Dodon expiră în data de 23 decembrie, atunci când se împlinesc patru ani de la învestirea sa în funcție. Datele preliminare ale CEC arată că Maia Sandu a acumulat 57.75% din voturi, iar Igor Dodon - 42.25%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0