Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PPDA nu merge la consultările cu Igor Dodon - Declarație

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон провел экскурсию по недавно открытому после реставрации зданию администрации главы государства
Президент Молдовы Игорь Додон провел экскурсию по недавно открытому после реставрации зданию администрации главы государства - Sputnik Moldova
Abonare
Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat astăzi că nu va merge la consultările lansate de președintele în exercițiu Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Fracțiunea parlamentară a Platformei Demnitate și Adevăr nu va merge la consultări cu președintele în exercițiu Igor Dodon. Precizarea a fost făcută de liderul fracțiunii Platformei DA din Parlament, Alexandru Slusari.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Maia Sandu - mesaj către cetățeni: Voi ați învins!

„Noi am avut o discuție pe interiorul partidului, dar și cu liderul partidului Andrei Năstase. PPDA nu va merge la așa-zisele consultări. Instituțional, noi nu odată am menționat că avem republică parlamentară. Viziunile noastre urmează să fie discutate în cadrul parlamentului”, a declarat Alexandru Slusari.

Totodată, Slusari a menționat că artidul din care face parte insistă pe reluarea ședințelor Parlamentului. 

De precizat este că ieri, președintele în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat că va iniția discuții cu fracțiunea PAS, dar și cu alte fracțiuni și grupuri parlamentare, pentru a stabili ce proiecte de lege trebuie votate în timpul apropiat. Acesta a anunțat că astăzi urmează să se întâlnească cu fracțiunea PSRM.

Mandatul de președinte al lui Igor Dodon expiră în data de 23 decembrie, atunci când se împlinesc patru ani de la învestirea sa în funcție. Datele preliminare ale CEC arată că Maia Sandu a acumulat 57.75% din voturi, iar Igor Dodon - 42.25%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0