Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

"Pentru Moldova" cere reluarea ședințelor Parlamentului sau anticipate

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание парламента 18 июня
Заседание парламента 18 июня - Sputnik Moldova
Abonare
Platforma parlamentară „Pentru Moldova” cere reluarea ședințelor în plen ale Legislativului și constată că actualmente activitatea acestui este paralizată fără ca să existe "o explicație rațională" pentru asta.

CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Platforma parlamentară „Pentru Moldova” cere reluarea imediate a activității Legislativului. "Considerăm că orice înțelegeri secrete, care urmăresc păstrarea cu orice preț a mandatelor de parlamentar, influența și puterea, nu au nici un sens și nu pot fi sprijinite de societate. Prin urmare, acestea vor fi lipsite de legitimitate", anunță membrii acestei platforme într-un comunicat de presă.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Expert: Când vom avea alegeri parlamentare anticipate și un nou guvern

Ei spun că dacă Legislativul nu-și reia activitatea, atunci el trebuie dizolvat.

"Considerăm că actuala componență a Parlamentului are două soluții: să ajungă la un consens în numele țării, dezvoltării acesteia și salvării cetățenilor sau să fie dizolvat Parlamentul și să fie fixată data alegerilor parlamentare anticipate. Acest lucru trebuie decis în următoarele două săptămâni", menționează deputații "Pentru Moldova".

În opinia lor, alegerile parlamentare anticipate ar putea însemna sfârșitul carierii politice, dar, spun ei, "așa e mai bine decât dezastrul continuu pentru întreaga populație a țării".

Amintim că, recent, șase deputaţi care au părăsit grupul parlamentar PRO Moldova, condus de Andrian Candu, au anunţat că formează o nouă platformă parlamentară - „Pentru Moldova”. Acum o săptămână, la platforma parlamentară „Pentru Moldova" a aderat și Fracțiunea Partidului „ȘOR”.

Ultima ședință plenară în care s-au întâlnit deputații a avut loc acum două luni, în data de 10 septembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0