Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

PRO Moldova a anunțat dacă va participa la discuții cu Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariAndrian Candu
Andrian Candu - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații grupului parlamentar PRO MOLDOVA au susținut un briefing de presă acum câteva clipe în care au anunțat că nu vor participa la consultările lansate de președintele în exercițiu Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 17 nov - Sputnik. Președintele grupului parlamentar PRO Moldova, Andrian Candu, a declarat că cetățenii țării au cerut prin vot schimbarea, inclusiv de la clasa politică. Andrian Candu consideră că președintele în exercițiu Igor Dodon nu are legitimitatea să lanseze consultații cu partidele politice, iar acest drept îl are acum Maia Sandu. 

Президент Молдовы Игорь Додон провел экскурсию по недавно открытому после реставрации зданию администрации главы государства - Sputnik Moldova
PAS nu acceptă consultări cu Igor Dodon
”Actualul președinte nu are dreptul moral de a iniția consultări sau orice acțiuni, sau mișcări subtile. Noi, cei de la PRO Moldova, nu vom accepta dialog și consultări cu președintele Igor Dodon, ci doar discuții cu fracțiunile parlamentare și cu noul președintele ales, Maia Sandu. Dacă fracțiunile parlamentare mai au responsabilitate față de cetățeni, trebuie să găsească soluții pentru a se consulta și a crea la nivelul parlamentului dialog pentru câteva propuneri: când și cum vor fi declanșate alegeri parlamentare anticipate; 2 - cum va fi condusă țara până la alegerile parlamentare anticipate, deoarece sunt priorități sanitare, economice, în educație și în justiție; 3 - Cum intrăm în anul următor cu bugetul și tot ce înseamnă politica fiscală”, a declarat Andrian Candu, președintele grupului parlamentar PRO Moldova.

Totodată, Andrian Candu crede că președintele ales Maia Sandu ar trebui deja să beneficieze de protecție de stat. 

”Dacă e să vorbim de corectitudine, considerăm că președintele ales Maia Sandu azi ar trebui să beneficieze de protecție din partea statului. Și ar fi fost corect ca astăzi Serviciul de Protecție și Pază să asigure protecție, deoarece are deja calitate oficială și lucrul acesta ar trebui să se întâmple fără întârziere. Pe această cale, o încurajăm pe Maia Sandu să examineze posibilitatea de inițierea a unui dialog cu partidele parlamentare înainte de a-și începe mandatul de președinte”, a mai spus Andrian Candu. 

Ieri, președintele în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat că va iniția discuții cu fracțiunea PAS, dar și cu alte fracțiuni și grupuri parlamentare, pentru a stabili ce proiecte de lege trebuie votate în timpul apropiat. La scurt timp, deputatul grupului parlamentar PRO Moldova Vladimir Cebotari a declarat că PSRM este unul dintre cele mai mari partide din Legislativ, însă acesta trebuie reformat. Astăzi, Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate, dar și Partidul Democrat din Moldova au anunțat că nu vor merge la consultările lansate de președintele în exercițiu Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0