Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu - mesaj către cetățeni: Voi ați învins!

© Sputnik / Anatolii KiriakMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a ieșit în fața presei după ce au fost prelucrate 100% din procesele verbale.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Președintele ales al Republicii Moldova s-a adresat cetățenilor care au susținut-o. Aceasta a declarat că victoria este a lor, iar în calitate de președinte va depune efort pentru a nu-i dezamăgi. 

„Oameni buni, vă mulțumesc. Mulțumesc celor care au votat la Chișinău, mulțumesc celor care au votat în satele și orașele din Republica Moldova, mulțumesc celor care ați votat în diasporă”, a declarat Maia Sandu. 

Игорь Додон и Майя Санду - Sputnik Moldova
Igor Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu

Aceasta spune că încrederea acordată de cetățeni o motivează să continue calea reformării clasei politice și să reclădească instituțiile statului. 

„Moldovenii își doresc un stat care să gestioneze corect banii adunați de la oameni prin impozite și taxe. Un stat care apără și ajută cetățenii săi. Un stat care respectă și îi unește pe cetățeni”, a mai spus Sandu. 

După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală anunță următoarele rezultate preliminare:

  • Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” – 57,75%
  • Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%

În municipiul Chișinău, Maia Sandu a înregistrat un scor de 59,70%, iar Igor Dodon de – 40,30%. Moldovenii din străinătate au votat în proporție covârșitoare pentru Maia Sandu – aceasta a acumulat 92,86% din voturi. Turul doi al alegerilor prezidențiale din Moldova a avut loc pe 15 noiembrie. Prezența la vot, potrivit CEC, a fost de puțin peste 1,65 milioane de alegători, ceea ce constituie 52,78% din numărul cetățenilor cu drept de vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0