Expert: Maia Sandu trebuie să rezolve probleme complicate

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Ce probleme ar trebui să aibă în primul rând pe agendă Maia Sandu și de ce ar trebui să fie interesată de o bună relație cu Rusia – la aceste întrebări a răspuns politologul Anatolie Dubrovschi, invitat în studioul Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Politologul și istoricul Anatolie Dubrovschi a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre principalele probleme cu care se poate confrunta președintele ales Maia Sandu. De asemenea, interlocutorul și-a argumentat opinia potrivit căreia dezvoltarea relațiilor cu Rusia ar trebui să fie o prioritate pentru Moldova.

Олег Васнецов - Sputnik Moldova
Ambasadorul rus la Chișinău se va întâlni cu Maia Sandu

Consecințele pandemiei și ale crizei economice au avut un impact foarte puternic asupra situației întreprinderilor mici și mijlocii – anume în aceste sectoare au lovit cel mai tare restricțiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19, domeniile transporturilor și turismului au fost puse pe brânci, iar bugetul s-a pomenit cu un deficit de miliarde de lei. Anatolie Dubrovschi a menționat acest fapt răspunzând la o întrebare cu privire la aspectele prioritare pe care președinte ales al țării trebuie să le aibă pe agendă.

„În condițiile noastre, fără o politică externă activă, va fi imposibil să rezolvăm problemele economice interne. Prin urmare, noul președinte se confruntă cu sarcini economice serioase de construire a parteneriatului, de apropiere de Rusia. Exporturile de bază merg anume acolo și tot acolo, la lucru, se află o parte semnificativă a concetățenilor noștri”, a spus Dubrovschi.

Брифинг М. Санду в Кишиневе - Sputnik Moldova
Maia Sandu, dușman al Rusiei sau președinte practic? - ce spun experții ruși

În prezent, soluția la problemele migranților moldoveni care lucrează în Rusia ar trebui să-l preocupe pe noul președinte al republicii, deoarece nimeni nu este capabil deocamdată să le ofere acasă un număr suficient de locuri de muncă și un nivel adecvat al câștigurilor, a adăugat expertul.

„Agravarea relațiilor cu Rusia și alți parteneri externi nu va fi acum în favoarea Maiei Sandu, deoarece ea a promis multe în timpul campaniei electorale”, a accentuat Anatolie Dubrovschi.

Conform Constituției, președintele Moldovei este ales pentru un mandat de patru ani și preia funcția în ziua depunerii jurământului. Mandatul președintelui în exercițiu, Igor Dodon, se încheie pe 23 decembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0