Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Ucrainei a felicitat-o pe Maia Sandu

CC BY 4.0 / Офис Президента Украины / Întâlnirea dintre președintele Ucrainei și premierul Republicii Moldova
Întâlnirea dintre președintele Ucrainei și premierul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru rezultatele obținute în alegeri. Oficialul din țara vecină a discutat cu Sandu la telefon mai multe subiecte legate de relațiile dintre Republica Moldova și Ucraina.

CHIȘINĂU, 16 nov – Sputnik. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a felicitat-o pe liderul PAS Maia Sandu cu prilejul victoriei obținute în alegerile prezidențiale din Republica Moldova. 

„Am felicitat-o pe Maia Sandu cu prilejul victoriei în alegerile prezidențiale din Moldova”, a scris Zelenski pe Twitter. 

Ulterior, oficialul a anunțat că a discutat cu Sandu la telefon. 

„Sunt sigur în îmbunătățirea relațiilor dintre Ucraina și Republica Moldova, dar și în integrarea europeană a popoarelor noastre. Aștept cu nerăbdare vizita colegei la Kiev”, a menționat Zelenski. 

​Anterior, Maia Sandu a fost felicitată și de către președintele României Klaus Iohanis. 

Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Președintele României a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria în alegeri

Ex-premierul, liderul Partidului PAS Maia Sandu, se clasează pe primul loc după procesarea a 100% din procese verbale. Astfel, potrivit datelor preliminare, ea a acumulat un scor de 57,75% din voturi, iar oponentul acesteia, Igor Dodon - 42,25%. Datele sunt prezentate de către Comisia Electorală Centrală. 

În Republica Moldova, în data de 15 noiembrie, s-a desfășurat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Secțiile de votare s-au deschis la ora 07:00 și au activat până la 21:00. Conform datelor, la urne s-au prezentat 1,65 milioane de alegători. În primul tur al alegerilor niciunul dintre candidați nu a acumulat 50%, din acest motiv a fost necesar să fie efectuat cel de-al doilea tur în care a ieșit Maia Sandu și Igor Dodon. 

În octombrie 2016, aceiași doi candidați au ieșit în turul doi al alegerilor prezidențiale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0