Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vladimir Cebotari spune cum ar trebui reformat PSRM

© Sputnik / Miroslav RotariVladimir Cebotari
Vladimir Cebotari - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării are un rol important în stat, însă nu mai mic este și Parlamentul. Unul dintre cele mai mare partid din Legislativ în prezent este PSRM, însă acesta trebuie reformat - asta susține deputatul grupului parlamentar PRO Moldova Vladimir Cebotari.

CHIȘINĂU, 16 nov - Sputnik. Într-o postare pe Facebook, deputatul din grupul PRO Moldova Vladimir Cebotari a felicitat-o pe Maia Sandu pentru rezultatul obținut în alegerile prezidențiale. El a menționat că ”Moldova a primit o nouă șansă - cel mai important este că a reapărut o flacără a speranței într-un viitor mai bun. Dar trebuie cu toții să avem înțelepciune și răbdare, să înțelegem ca acesta este doar un pas pentru resetarea Republicii”, a scris Cebotari.

Totodată, deputatul a menționat că în continuare trebuie construit un stat puternic însă pentru aceasta este nevoie și de o clasă politică responsabilă, care va pune la o masă toți profesioniștii, oamenii cărora le pasă de viitorul acestei țări și vor sincer să contribuie la consolidarea societății și a statalității. Cebotari susține că astfel de persoane sunt în toate partidele parlamentare: PAS, PDM, PPDA, Pro Moldova, PSRM, iar de dragul unui scop național toți trebuie să-și unească eforturile. Mai mult, el consideră PSRM ar avea mai multe șanse dacă s-ar reforma. 

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Igor Dodon va iniția discuții cu fracțiunea PAS - detalii
”Această formațiune, care are un număr important de susținători, cetățeni de ai noștri, au și ei un cuvânt de spus. Un PSRM reformat, este un PSRM fără Igor Dodon în partid sau în politica moldovenească, pentru ca asemenea unei ancore foarte grea, va trage țara și partidul în jos. PSRM are mulți alți oameni pregătiți. Zinaida Greceanîi, daca dorește să conducă această formațiune în viitor, este o opțiune. Dar, pentru a pregăti PSRM de următoarele provocări politice, se impune numirea unui alt președinte, mai tânăr, mai energic. O bună candidatură pentru președinția partidului ar fi Vlad Batrîncea, care se bucură de încrederea colegilor săi”, a menționat Vladimir Cebotari. 

Am încercat să aflăm părerea deputaților socialiști despre declarațiile lui Cebotari, însă nimeni nu ne-a răspuns la telefon. De precizat că astăzi, președintele în exercițiu Igor Dodon a anunțat că va iniția discuții cu fracțiunea PAS, dar și cu alte fracțiuni și grupuri parlamentare, pentru a stabili ce proiecte de lege trebuie votate în timpul apropiat. 

El a menționat că mandatul său de președinte expiră în data de 23 decembrie, atunci când se împlinesc patru ani de la învestirea sa în funcție. Datele preliminare ale CEC arată că Maia Sandu a acumulat 57.75% din voturi, iar Igor Dodon - 42.25%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0