Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon ar putea reveni la conducerea PSRM

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele în exercițiu s-a întâlnit astăzi cu membrii fracțiunii PSRM din Parlament. Deputații socialiști au propus ca Igor Dodon să revină la conducerea formațiunii.

CHIȘINĂU, 16 nov - Sputnik. Așa cum a anunțat mai devreme, Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor. Ei au discutat despre posibilele scenarii politice. Președintele în exercițiu a reiterat că Moldova nu are nevoie de o criză politică care ar duce inevitabil la aprofundarea crizei economice.  

„O criză politică și guvernamentală ar înseamnă intrarea în incapacitate de plată a salariilor și pensiilor, fapt care trebuie evitat”, se menționează într-un comunicat de presă emis de Partidul Socialiștilor.

În context, șeful statului în exercițiu a spus că va purta discuții și cu alte grupuri parlamentare pentru a crea o nouă majoritate parlamentară. 

În cele din urmă, deputații socialiști au propus ca Igor Dodon să revină la conducerea PSRM, urmând ca acest fapt să se producă în conformitate cu prevederile statutare ale formațiunii.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Igor Dodon va iniția discuții cu fracțiunea PAS - detalii

Astăzi deputatul grupului parlamentar PRO Moldova Vladimir Cebotari a menționat într-o postare pe Facebook că Partidul Socialiștilor ar trebui reformat. 

”Această formațiune, care are un număr important de susținători, cetățeni de ai noștri, au și ei un cuvânt de spus. Un PSRM reformat, este un PSRM fără Igor Dodon în partid sau în politica moldovenească, pentru ca asemenea unei ancore foarte grea, va trage țara și partidul în jos. PSRM are mulți alți oameni pregătiți. Zinaida Greceanîi, daca dorește să conducă această formațiune în viitor, este o opțiune. Dar, pentru a pregăti PSRM de următoarele provocări politice, se impune numirea unui alt președinte, mai tânăr, mai energic. O bună candidatură pentru președinția partidului ar fi Vlad Batrîncea, care se bucură de încrederea colegilor săi”, a menționat Vladimir Cebotari. 

Am încercat să aflăm părerea deputaților socialiști despre declarațiile lui Cebotari, însă nimeni nu ne-a răspuns la telefon. De precizat că astăzi, președintele în exercițiu Igor Dodon a anunțat că va iniția discuții cu fracțiunea PAS, dar și cu alte fracțiuni și grupuri parlamentare, pentru a stabili ce proiecte de lege trebuie votate în timpul apropiat. 
El a menționat că mandatul său de președinte expiră în data de 23 decembrie, atunci când se împlinesc patru ani de la învestirea sa în funcție. Datele preliminare ale CEC arată că Maia Sandu a acumulat 57.75% din voturi, iar Igor Dodon - 42.25%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0