Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultima oră: Două secții de votare au fost închise

© Sputnik / Mihai CarausВыборы президента 2020 второй тур
Выборы президента 2020 второй тур  - Sputnik Moldova
Abonare
Două secții de votare au fost deja închise, informează vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Vladimir Șarban.

CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Două secții de votare din afara țării au fost închise. Informația a fost prezentată de vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Vladimir Șarban. Este vorba de secția de votare din Japonia și de cea din China, unde deja e trecut de ora 21:00, ora închiderii tuturor secțiilor. Prima secție care și-a încheiat activitatea e cea de la Tokio, Japonia, unde au participat la scrutin 20 de alegători.

Cu puțin timp în urmă și-a încheiat activitatea și secția de votare din China. În timp ce aceste două secții de votare ș-au încheiat activitatea, alta abia a fost deschisă. Este vorba de cea care a fost instituită pe coasta estică a continentului nord-american. Ce ține de cozile care s-au creat la majoritatea secțiilor de votare, atât în străinătate cât și în țară, membrii CEC spun că în acest fel moldovenii dau dovadă de implicare și activism civic.

Выборы президента 2020 второй тур - Sputnik Moldova
Unii moldoveni de peste hotare riscă să nu poată vota

În contextul pandemiei, președintele CEC face apel către alegătorii din diaspora să-și exercite dreptul la vot pe parcursul zilei cu respectarea strictă a normelor de conduită sanitară în vigoare în statele de reședință. În prezent, se înregistrează aglomerații la unele secții de votare din Belgia, Cehia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, România, Federația Rusă, Portugalia, Spania, Regatul Țărilor de Jos, Turcia, Marea Britanie și Israel. Potrivit vicepreședintelui CEC, votarea se desfășoară fără incidente care ar putea periclita desfășurarea de mai departe a scrutinului. Până acum a fost depusă o contestație de către un alegător privind presupuse încălcări în procesul de întocmire a listei electorale. O altă sesizare a unui concurent electoral ține de numărul mare de alegători care s-au prezentat la secțiile de votare peste hotare și de faptul că membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare pentru locuitorii din stânga Nistrului tergiversează intenționat procedurile electorale. Alte reclamații țin de coruperea alegătorilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0